Managementul investitiilor

1x punct

categorie: Management

nota: 9.65

nivel: Facultate

Managerii de investitii au un singur scop: sa investeasca banii oamenilor in mod intelept si profitabil. Ei folosesc o combinatie de teorie a investitiilor, instrumente cantitative, experienta de piata, cercetare si, in mare masura, "norocul porcesc" pentru a-si alege investitiile pentru portofoliul lor, plecand de la actiuni cu grad mare de risc, la stabilimente comerciale si conturi cash. Cum si[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul investitiilor

Managerii de investitii au un singur scop: sa investeasca banii oamenilor in mod intelept si profitabil. Ei folosesc o combinatie de teorie a investitiilor, instrumente cantitative, experienta de piata, cercetare si, in mare masura, "norocul porcesc" pentru a-si alege investitiile pentru portofoliul lor, plecand de la actiuni cu grad mare de risc, la stabilimente comerciale si conturi cash. Cum si-au ales domeniile de investitie, si-au facut balanta riscurilor si castigurilor posibile, asa si securea va cadea daca portofoliul nu-si depaseste nivelul.

Munca este stresanta si este imensa. La inceputul unui nou secol si mileniu, capitalul de investitii inunda piata la o rata record, gratie speculatiilor bursiere din ultimul timp si maturizarii "copiilor" care si-au dat seama, in sfarsit, ca nu au economisit nimic in ultimii 20 de ani.

Cat de mare este inundatia? Intre 1990 si 1999 suma capitalului investit doar in fonduri mutuale in SUA se ridica de la 1.000 miliarde dolari la 5.500 miliarde dolari. Asta inseamna mai mult de 35 miliarde dolari pe luna. Si asta nu include si alte forme de management de investitii cum ar fi conturile bancare private, fonduri de pensii, trusturi de investitii imobiliare sau cash-ul de la corporatiile bogate.

Oriunde gasesti sume mari de capital acumulat, poti fi sigur ca un manager de investitii se afla dupa colt. Chiar si companii ca General Motors sau General Electric au expertii lor de investitii care isi pun banii la munca pana cand compania va avea nevoie de ei pentru o investitie intr-o fabrica noua sau o companie publicitara pe Madison Avenue.

Ca manager de investitii, puteti sa va exersati flerul. Profesia necesita abilitati cantitative si analitice excelente - daca urati statisticile, cautati-va de lucru in alta parte. Dar managerii de investitii nu aduna pur si simplu numere. E nevoie de abilitati organzationale - si de nerv - pentru a lua decizii de moment cu privire la milioane de dolari. Si desi profesia a cunoscut o dezvoltare importanta in ultima decada, este totusi dificil sa patrunzi aici, in special pentru cei care au o simpla diploma de liceu.

Cateodata, absolventii de master in business adminstration (MBA) muncesc ca manageri de fonduri imediat ce au terminat scoala, desi cel mai adesea incep ca analisti pentru a demonstra ca au combinatia potrivita de precautie si incredere in sine pentru a fi un manager de investitii de succes.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.