Managementul intretinerii si repararii utilajelor de productie ale intreprinderii

5x puncte

categorie: Management

nota: 9.93

nivel: Facultate

In procesul folosirii lor productive, utilajele sunt supuse uzurii fizice, pierzandu-si treptat proprietatile de exploatare. Ca urmare a particularitatii lor de a se uza in mod neuniform, caracterizata prin faptul ca diversele componente din structura unui utilaj au la un anumit moment grade diferite de uzura, se impune din punct de vedere economic desfasurareaa unui proces programat de intretiner[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul intretinerii si repararii utilajelor de productie ale intreprinderii

In procesul folosirii lor productive, utilajele sunt supuse uzurii fizice, pierzandu-si treptat proprietatile de exploatare. Ca urmare a particularitatii lor de a se uza in mod neuniform, caracterizata prin faptul ca diversele componente din structura unui utilaj au la un anumit moment grade diferite de uzura, se impune din punct de vedere economic desfasurareaa unui proces programat de intretinere si reparatii.

In cadrul acestui proces se executa lucrari de reparare a utilajelor, prin care se asigura restabilirea nivelului initial al parametrilor tehnico-economici de exploatare si lucrari de monitorizare in functionare si intretinere curenta a utilajelor, in vederea incetinirii ritmului de uzare fizica a acestora si a prevenirii iesirii lor din functiune in mod accidental sau inainte de termenele stabilite.
Pentru realizarea la un nivel superior a proceselor de intretinere si reparatii, in cadrul intreprinderii se organizeaza un sistem adecvat de intretinere si reparatii, care are ca obiectiv fundamental mentinerea intregului parc de utilaje intr-o perfecta stare de functionare.

Indeplinirea acestui obiectiv in cele mai bune conditii, in conformitate cu particularitatile specifice fiecarei etape de functionare a intreprinderii, a impus o evolutie permanenta a sistemelor de intretinere si reparatii adoptate la nivel microeconomic.
• Intr-o prima etapa, de organizare empirica, reparatiile se executau dupa necesitati , atunci cand utilajele ieseau din functiune datorita uzurii excesive. In aceste conditii, nu era posibila o pregatire prealabila a lucrarilor de reparatii si , ca urmare, acestea se executau la un nivel de calitate redus, cu stationari de durata ale utilajelor si cu cheltuieli mari.

Pornindu-se de la aceste deficiente, s-a urmarit aplicarea unor sisteme organizate de intretinere si reparatii, care sa asigure realizarea urmatoarelor cerinte:
iEUR≠ stabilirea din timp a datelor calendaristice de scoatere a utilajelor din functiune, a felului reparatiilor si a volumului lucrarilor ce se vor efectua cu aceasta ocazie;
iEUR≠ prevederea resurselor materiale, umane si financiare necesare pentru executarea reparatiilor;
iEUR≠ organizarea unui sistem eficient de intretinere curenta a utilajelor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.