Managementul intreprinderilor mici si mijlocii

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.86

nivel: Facultate

Rolul si importanta intreprinderilor mici si mijlocii decurg din anumite trasaturi care fac ca ele sa fie mai mult decat o " miniatura" a intreprinderilor mari, si anume:
a). Ofera noi locuri de munca si constituie un climat propice pt. perfectionarea angajatilor.
b). Favorizeaza inovarea si flexibilitatea- Multe produse si procese tehnologice noi au fost create in intreprinderile mi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul intreprinderilor mici si mijlocii

Rolul si importanta intreprinderilor mici si mijlocii decurg din anumite trasaturi care fac ca ele sa fie mai mult decat o " miniatura" a intreprinderilor mari, si anume:
a). Ofera noi locuri de munca si constituie un climat propice pt. perfectionarea angajatilor.
b). Favorizeaza inovarea si flexibilitatea- Multe produse si procese tehnologice noi au fost create in intreprinderile mici si mijlocii intrucat intreprinderile mari, desi au compartimente de cercetare puternice, tind sa-si canalizeze eforturile spre imbunatatirea produselor existente, pe care sa le produca apoi in cantitati mari, obtinand avantaje generate de economia dimensionala.

c). Stimuleaza concurenta, adica intreprinderile mici si mijlocii au un rol activ in crearea unei economii sanatoase si competitive. Ele incurajeaza concurenta in ceea ce priveste pretul, designul produselor si eficienta.
d). Ajuta la functionarea intreprinderilor mari, prin faptul ca anumite activitati pot fi mai bine realizate de catre intreprinderile mici si mijlocii. Astfel daca aceste intreprinderi ar fi instantaneu desfiintate, intreprinderile mari ar fi nevoite sa desfasoare multe activitati care nu sunt eficiente pt. ele.

e). Fabrica eficient produse, respectiv presteaza eficient servicii. Faptul ca intreprinderile mici si mijlocii continua sa supravietuiasca intr-un mediu economic concurential constituie o dovada a functionarii lor eficiente. Daca ele ar fi ineficiente si nu ar avea o contributie utila in economie, atunci ar fi "inghitite" de concurentii de concurentii puternici.
Incubatoarele de afaceri

Reprezinta un instrument de asistenta pt. intreprinderile mici si mijlocii. Scopul incubatorului de afaceri este stimularea si cultivarea talentului de intreprinzator, prin oferirea unor servicii si a unui suport, acestea completand aptitudinile intreprinzatorului si determinand cresterea sanselor de succes ale intreprinderilor mici si mijlocii. Incubatorul pune la dispozitia intreprinzatorului asistenta de specialitate si spatii pt. desfasurarea activitatilor. El poate oferii asistenta financiara intreprinderilor mici si mijlocii in urm. moduri:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.