Managementul integrat al deseurilor generate un activitati industriale

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.79

nivel: Liceu

In anul 2000 erau inregistrate 303 depozite de deseuri urbane, apartinand oraselor si municipiilor, acestea reprezentand 25% din totalul depozitelor de deseuri din tara. Depozitele urbane ocupa circa 1.250 ha, ceea ce reprezinta aproximativ 10% din totalul suprafetelor afectate de depozitarea deseurilor.Cele mai multe depozite de deseuri urbane sunt mixte (60%), acceptand pentru depozitare atat de[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul integrat al deseurilor generate un activitati industriale

In anul 2000 erau inregistrate 303 depozite de deseuri urbane, apartinand oraselor si municipiilor, acestea reprezentand 25% din totalul depozitelor de deseuri din tara. Depozitele urbane ocupa circa 1.250 ha, ceea ce reprezinta aproximativ 10% din totalul suprafetelor afectate de depozitarea deseurilor.Cele mai multe depozite de deseuri urbane sunt mixte (60%), acceptand pentru depozitare atat deseuri de tip urban, cat si deseuri industriale, de obicei, nepericuloase.

Circa 30% din depozitele orasenesti sunt depozite menajere simple, iar 10% sunt depozite speciale pentru namolul orasenesc de epurare. Dintre depozitele de deseuri urbane, 7% se gasesc in interiorul localitatilor, 87% sunt amplasate in afara oraselor, iar 6% se afla pe malul apelor.
Aproximativ 80% din depozite ocupa suprafete relativ mici (intre 0,5 si 5ha), restul de 20% fiind depozite orasenesti mari, care ocupa suprafete de la 5 la peste 20 ha. in municipiul Bucuresti, suprafata ocupata de deseuri in cazul depozitului Glina este de 40 ha (din cele 110 ha afectate depozitarii).

La nivelul anului 2002 existau in functiune 8 depozite urbane ecologice pentru urmatoarele localitati din Romania: Constanta, Bucuresti (Giulesti Sarbi si Vidra), Piatra Neamt, Sighisoara, Ploiesti, Braila, Sibiu.In ultimii ani, Romania si-a concentrat eforturile pe cateva directii importante in protectia mediului, printre care se numara si problematica deseurilor. Astfel, Ministerul Apelor si Protectiei Mediului, prin Directia de Gestiune a Deseurilor si Substantelor Chimice Periculoase, a urmarit armonizarea legislatiei in domeniul deseurilor si a initiat adoptarea unei strategii nationale si implementarea unui Plan National de Actiune pentru Gestiunea deseurilor industriale si urbane.

In domeniul legislativ, in ultimi doi ani au fost adoptate reglementari importante in domeniul gestiunii deseurilor si anume reglementari privind regimul deseurilor si deseurilor periculoase, gestiunea uleiurilor uzate, gestiunea PCB-urilor si celorlalti compusi desemnati, gestiunea deseurilor industriale reciclabile, regimul bateriilor si acumulatorilor care contin substante periculoase, depozitarea deseurilor, incinerarea deseurilor, gestiunea ambalajelor si deseurilor de ambalaje, serviciile publice de salubrizare a localitatilor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.