Managementul in SUA

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.91

nivel: Facultate

Evolutia managementului din majoritatea tarilor din lume a fost marcata de managementul din SUA., care reprezinta modelul de management cel mai copiat deoarece, cuprinde cele mai multe metode, tehnici de management si studii de caz, care au facut si fac obiectul preocuparilor specialistilor din acest domeniu. Asa se justifica interesul pentru cunoasterea particularitatilor managementului din SUA, [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul in SUA

Evolutia managementului din majoritatea tarilor din lume a fost marcata de managementul din SUA., care reprezinta modelul de management cel mai copiat deoarece, cuprinde cele mai multe metode, tehnici de management si studii de caz, care au facut si fac obiectul preocuparilor specialistilor din acest domeniu. Asa se justifica interesul pentru cunoasterea particularitatilor managementului din SUA, a valentelor care stau la baza succeselor intreprinderilor americane in confruntarea cu alte intreprinderi pe piata mondiala.

In general SUA. este cel mai reprezentativ exemplu din domeniul afacerilor in lume. Evolutia economiei americane , in ultimii 200 de ani, a fost mai lenta pana in 1830 dar odata cu aparitia sistemului de transport feroviar s-a inregistrat o accentuare a cresterii. Societatea americana a creat o structura care a incurajat intreprinderile sa-si dezvolte productia de bunuri si servicii care creau profituri. Reinvestirea unei parti din aceste profituri a condus la intarirea capitalismului, care a stat la baza evolutiei societatii americane.

SUA se bucura de o forta economica, financiara si tehnologica ce face din ea, tara cea mai invidiata, imitata si respectata din lume.Care sunt insa factorii ce stau la baza puterii americane?Capitalul acumulat de SUA de la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial pana in prezent este incomparabil cu cel al altor tari. In interiorul tarii, SUA detine un patrimoniu imens: intreprinderi, universitati, aeroporturi, autostrazi etc. In afara granitelor tarii, firmele americane controleaza active uriase, a caror valoare, exprimata in preturi de achizitie, este deseori mai mica decat cea reala.

Resursele naturale de care dispune SUA sunt printre importante de pe glob, cu exceptia catorva minereuri strategice, ea poseda aproape toate metalele. Populatia SUA, a patra din lume sub aspect numeric, reprezinta de asemenea o resursa importanta. Situatia SUA este, din punct de vedere al resurselor, mult mai buna decat a Japoniei, a carei populatie imbatraneste si care nu dispune nici de materii prime si nici de surse de energie.

SUA beneficiaza de un puternic avantaj si in domeniul tehnologic. Aceasta tara ocupa unul dintre primele locuri in lume in domeniul industriei aeronautice, electonice, a computerelor si a industriei grele. Legile foarte stricte in domeniul protectiei brevetelor de inventie au incurajat companiile sa investeasca in cercetare si dezvoltare. Aceste legi au promovat inovatia, indeosebi in cadrul intreprinderilor mici. In prezent numeroase firme sau inventatori straini isi inregistreaza inventiile in SUA pentru a beneficia de protectia brevetelor de inventie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.