Managementul functional al firmei

5x puncte

categorie: Management

nota: 9.93

nivel: Facultate

Fluxuri financiare de moneda sau inlocuitori, astfel:fluxuri financiare de contrapartida care apar in cazul cumpararii unui bun cu plata in numerar prin inlocuirea imediata a unui activ fix cu moneda si are ca efect modificarea compozitiei stocurilor unei intreprinderi.
Fluxuri financiare decalate care apar in situatii cand unui schimb fizic nu-i corespunde imediat un schimb financiar cump[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul functional al firmei

Fluxuri financiare de moneda sau inlocuitori, astfel:fluxuri financiare de contrapartida care apar in cazul cumpararii unui bun cu plata in numerar prin inlocuirea imediata a unui activ fix cu moneda si are ca efect modificarea compozitiei stocurilor unei intreprinderi.
Fluxuri financiare decalate care apar in situatii cand unui schimb fizic nu-i corespunde imediat un schimb financiar cumparator. Se creeaza in cazul operatiilor comerciale insotite de un credit, adica creanta, respective datoria, se vor stinge la o data ulterioara.
Fluxuri financiare multiple, respective activele financiare devin obiectul unor tranzactii, adica intreprinderea isi poate schimba creanta pe moneda apeland la un intermediary financiar.

In acest caz apar urmatoarele fluxuri: transferal bunurilor indicate de furnizor la comparator - un flux financiar in care furnizorul vinde creante unei terte personae si incaseaza contravaloarea bunurilor - si alt flux financiar in care cumparatorul achita suma, adica stinge datoria fata de terti.Fluxuri financiare autonome care apar in cazul operatiunilor de acordare sau primire de imprumuturi cand are loc transferal de moneda de la o persoana la alta 9fizica sau juridical).

Ciclurile financiare constau in totalitatea operatiunilor care intervin intre momentul transformarii monedei in bani sau servicii si momentul in care intreprinderea isi recupereaza moneda.In cadrul intreprinderii distingem urmatoarele cicluri: Ciclul de exploatare care asigura realizarea obiectivelor de baza ale intreprinderii, respective de a produce bunuri si servicii. Ciclul de exploatare cuprinde trei faze:faza de aprovizionare prin care se asigura bunuri pentru procesul faza de productie prin care se transforma bunurile si se obtin produsele finite ;

faza de comercializare - produsele finite sunt vandute. Ciclul de investitii - Investitia reprezinta o cheltuiala imediata si de amploare prin care moneda este transferata in active fizice cu o durata indelungata de functionare. Prin investitie se creeaza un capital de productie compus din active fizice. Deciziile de investitii trebuie sa aiba in vedere integrarea surplusurilor monetare obtinute din investitii (respectiv pentru remanierea sau cresterea capitalului de productie).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.