Managementul fortei de vanzare

7x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Facultate

Intr-o epoca in care progresul tehnologic a sporit dramatic viteza cu care pot fi produse si distribuite bunurile si serviciile si a usurat comunicarea dintre organizatii, factorul cel mai valoros pentru functionarea eficienta a unei firme in relatiile ei cu clientii ramane inca nivelul performantei umane. Operatiile de vanzare reprezinta legatura dintre firma si clientii ei, punctul ei de contact[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul fortei de vanzare

Intr-o epoca in care progresul tehnologic a sporit dramatic viteza cu care pot fi produse si distribuite bunurile si serviciile si a usurat comunicarea dintre organizatii, factorul cel mai valoros pentru functionarea eficienta a unei firme in relatiile ei cu clientii ramane inca nivelul performantei umane. Operatiile de vanzare reprezinta legatura dintre firma si clientii ei, punctul ei de contact direct cu acestia.

Punctul de vedere dominant cu privire la diferentele dintre vanzare si marketing este exprimat extrem de elocvent: diferenta dintre marketing si vanzare este mai mult decat una semantica. Vanzarea se concentreaza asupra nevoilor vanzatorului, marketingul asupra nevoilor cumparatorului. Vanzarea are in vedere nevoia vanzatorului de a-si converti produsele in bani; marketingul urmareste ideea de a-l satisface pe client cu ajutorul produsului respectiv si al unui intreg manunchi de aspecte ce tin de crearea, livrarea si, in final, consumarea produsului cu pricina.

Forta de vanzare a organizatiei reprezinta ansamblul persoanelor a caror misiune principala este vanzarea produselor si/sau a serviciilor prin contact direct cu clientii. Reprezinta una dintre cele cinci componente ale mixului de marketing, putand fi considerata nu numai un mijloc de a vinde produsele, ci si un mijloc de comunicare. Politica dusa in domeniul fortei de vanzare trebuie sa fie complementara si coerenta asemeni celei din sfera publicitatii pentru ca ea are un dublu rol : de crestere a cifrei de afaceri(prin vanzarea unor cantitati mai mari de produse fara utilizarea retelei clasice) si de prospectare si intretinere a dialogului in cadrul pietei.

Importanta fortei de vanzare este demonstrata atat de aportul adus la vanzarea propriu-zisa de produse, si la cresterea volumului de desfaceri, cat si de bugetele alocate, care, in majoritatea cazurilor, sunt superioare celor afectate altor mijloace promotionale.
In calitate de canal de comunicatie, fortele de vanzare, fara a se substitui publicitatii, ofera o serie de avantaje certe comparativ cu aceasta.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.