Managementul financiar al proiectelor de mediu

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.63

nivel: Facultate

La inceputul anilor '80 a avut loc o resuscitare a politicii nationale privind mediul. Problemele legate de poluarea aerului erau destul de grave din cauza efectelor negative produse de emisiile de SO2 asupra sanatatii oamenilor, asupra padurilor din sud-vestul Poloniei din cauza ploii acide.Parlamentul polonez a inlocuit inadecvata lege a protectiei mediului cu Legea Protectiei si Managementului [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul financiar al proiectelor de mediu

La inceputul anilor '80 a avut loc o resuscitare a politicii nationale privind mediul. Problemele legate de poluarea aerului erau destul de grave din cauza efectelor negative produse de emisiile de SO2 asupra sanatatii oamenilor, asupra padurilor din sud-vestul Poloniei din cauza ploii acide.Parlamentul polonez a inlocuit inadecvata lege a protectiei mediului cu Legea Protectiei si Managementului Mediului natural, introducand un set extins de reglementari.

Aceste noi taxe erau asteptate sa joace un rol important in fiecare domeniu al protectiei mediului, cu noi amendamente ce stabileau un regulament complex privind controlul emisiilor de noxe si taxele pentru emisia de SO2.Oricum, pana la mijlocul anilor '80 a devenit clar ca noua legislatie nu aducea modificari majore. Emisiile Poloniei de SO2 au scazut numai cu 10% in perioada 1985-1989. In 1992, emisiile de SO2 erau in continuare de 5 ori mai mari decat cotele din Germania si de 6 ori mai mari decat media din tarile europene ce fac parte din OECD

Studiile facute au aratat ca slaba calitate a aerului era o serioasa amenintare pentru sanatatea polonezilor, fiind depasite standardele de calitate a aerului in 15 din cele 29 regiuni ale Poloniei. Concentratia de SO2 in orase ca Cracovia, depasea cu mult standardele si era de cateva ori mai mare decat in orasele din Germania cu nivel de dezvoltare similara.

Importul si exportul de SO2 a ramas la cote inalte pe toata perioada anilor '80. pana in 1992, s-a inrautatit situatia: exportul de emisii era de doua ori mai mare decat importul. Tarile nordice, destinatarii acestor exporturi, au exercitat presiuni asupra Poloniei si s-au oferit sa acorde asistenta pentru reducerea emisiilor.Cauza majora a acestui nivel ridicat de SO2 este ca producerea energiei electrice se bazeaza in principal pe arderea carbunelui.

In 1992 producerea energiei pentru populatie era responsabila de mai mult de jumatate de emisiile de SO2, incalzirea publica si privata era responsabila de aproximativ 26,6 %, iar producerea de energiei electrica pentru consumatorii industriali de restul 24%.
In 1991, politica nationala de mediu a cordat o mare importanta nevoii de a reduce nivelul de poluare. Unul din obiectivele pe termen mediu, adica pana in 200, este reducerea cu 30 % a emisiilor de SO2, fata de nivelul din 1980. Cresterea semnificativa a taxei de emisie a fost considerata ca un instrument important pentru atingerea acestui obiectiv.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.