Managementul educational si dezvoltarea gustului estetic

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.76

nivel: Facultate

Adrian Marino, stabileste urmatoarele modalitati de lectura: lectura-informatie, lectura - distractie, lectura-refugiu, lectura-placere, lectura - cultura, lectura - existenta. Lor li se poate adauga cu eventuale suprapuneri, lectura de intretinere, de imbunatatire a modului de exercitare a profesiei, lectura ca recreere, divertisment, cale spre cunoasterea culturala sau stiintifica, ca pasiune a [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul educational si dezvoltarea gustului estetic

Adrian Marino, stabileste urmatoarele modalitati de lectura: lectura-informatie, lectura - distractie, lectura-refugiu, lectura-placere, lectura - cultura, lectura - existenta. Lor li se poate adauga cu eventuale suprapuneri, lectura de intretinere, de imbunatatire a modului de exercitare a profesiei, lectura ca recreere, divertisment, cale spre cunoasterea culturala sau stiintifica, ca pasiune a vietii, lectura ca provocare a lecturii, a analizei si creativitatii, lectura curiozitate etc.

Ca alte forme si impartiri se pot aminti si lectura-drog, lectura tranchilizant, cu valori terapeutice. Exista asa cum s-a spus de catre specialisti, riscuri provocate de lectura malefica, lectura evazionista, lectura haotica. Dusmani ai lecturii-lectura sunt si lectura-drog, lectura - xenofilica, lectura oblica, lectura sporadica si nesistematica, lectura aparenta, lectura in conditii fizice daunatoare, etc.

Acestea, evident trebuie combatute, evitate, lectura fiind oricand efort, meditatie, spor de cunoastere, paginile cartilor exprimand coerenta unei gandiri si impunand recunoasterea si asimilarea ei." [1] Lecturile elevilor se pot grupa insa in trei mari categorii: lecturi obligatorii, lecturi suplimentare(facultative) si lecturi extrascolare. Lecturi obligatorii

Sunt stabilite prin programele scolare si sunt in mare parte cuprinse sau discutate in manuale. Se urmareste stabilirea unui contact cu diverse cretii literare si deprinderea de a analiza cuprinsul unor opere literare. La clasele de gimnaziu aceste opere sunt de intindere mica, iar la liceu lectura obligatorie are un volum mai amplu. Cel mai important lucru e ca profesorul sa acorde o atentie deosebita lecturilor obligatorii convingandu-l pe elev ca studiul dupa notite, manual sau faimoasele referate de pe internet nu este suficient. Pentru a preveni o munca formala profesorul nu trebuie sa accepte a-si desfasura activitatea de predare a textelor mai lungi fara ca acestea sa fi fost citite integral de elevi.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.