Managementul diversitatii

5x puncte

categorie: Management

nota: 9.93

nivel: Facultate

De la inceput se impune precizarea ca este structura tipica la nivelul firmelor cu traditie in activitatile internationale pe plan eurapean. Organizatia este divizata in doua componente mari, specializate pentru activitatile autohtone si in alte tari.
Practica releva ca avantajele aferente ale acestui tip de structura organizatorica sunt: asigurarea unei autonomii pronuntate filialelor nat[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul diversitatii

De la inceput se impune precizarea ca este structura tipica la nivelul firmelor cu traditie in activitatile internationale pe plan eurapean. Organizatia este divizata in doua componente mari, specializate pentru activitatile autohtone si in alte tari.
Practica releva ca avantajele aferente ale acestui tip de structura organizatorica sunt: asigurarea unei autonomii pronuntate filialelor nationale , ceea ce faciliteaza adaptarea in functie de oportunitatile si "pericolele" locale ; manifestarea unui nivel ridicat de responsabilitate al managementului filialelor ; realizarea de costuri relativ reduse de functionare a activitatilor globale si integratoare la nivelul sediului central.

Dezavantajele posibile se refera la absenta unei strategii organizatorice focalizate pe coordonarea activitatilor centrate pe produs si cele pe zone teritoriale ; oportunitati limitate de folosire sistematica a abordarilor si instrumentelor de marketing; o probabilitate ridicata de continuare a precedentelor abordari si structuri ce reflecta absenta viziunii si perceperii necesitatilor implicate de asigurarea competitivitatii internationale.

Adoptarea acestui tip de structura se realizeaza in cazul firmelor ale caror produse se diferentiaza foarte putin in functie de cerintele pietei locale si deoarece productia este integrata , se folosesc pe scara larga activitatile comerciale ale firmei interregiuni . In aceste conditii, este necesara o accentuata coordonare centrala a tuturor activitatilor firmei.

Dintre avantajele multiple ale acestui sistem , enuntam :axarea conducerii de varf asupra abordarii globale a activitatilor , valorificarea la un nivel ridicat a posibilitatilor de realizare a economiilor de scala, executarea unui control central asupra standardelor si nivelului de calitate al produselor si -in final- abilitatea firmei de a desfasura activitati la nivel global european , folosind capacitatile de productie din diferite tari si organizatiile de marketing locale pentru a concura cu succes concurentii straini pe propriile lor piete.

Si acest tip de structura organizatorica prezinta dezavantaje precum: tendinta de a centraliza adoptarea deciziilor, ceea ce duce la diminuarea flexibilitatii locale; necesitatea de a utiliza o parte importanta a personalului de la sediul central pentru a superviza activitatea desfasurata in alte tari; probabilitatea aparitiei (fara interventia hotarata a consiliului de administratie) a unor conflicte intre strategiile de productie si cele de marketing, datorita puternicei dezvoltari a activitatilor functionale la sediul central;
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.