Managementul costurilor

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.87

nivel: Facultate

Intr-o abordare ingusta, contractorul unui proiect trebuie sa fie interesat doar ca proiectul sa fie dus la indeplinire fara a se depasi propriile costuri planificate. Majoritatea sistemelor de raportare a costurilor sunt destinate special atingerii acestui obiectiv. In situatia in care exista un obiectiv referitor la profit, trebuie sa se retina ca pofiturile sunt fragile si foarte usor de spul[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul costurilor

Intr-o abordare ingusta, contractorul unui proiect trebuie sa fie interesat doar ca proiectul sa fie dus la indeplinire fara a se depasi propriile costuri planificate. Majoritatea sistemelor de raportare a costurilor sunt destinate special atingerii acestui obiectiv. In situatia in care exista un obiectiv referitor la profit, trebuie sa se retina ca pofiturile sunt fragile si foarte usor de spulberat prin depasirea cheltuielilor. Respectarea limitelor bugetare devine o conditie si mai critica: prosperitatea si chiar existenta viitoarei firme pot depinde de acest lucru.

In cazul in care sunt implicate investitii mari de capital, contractorul impreuna cu managerul sau de proiect, transfera catre client o parte a responsabilitatilor referitoare la managementul costurilor, astfel incat obiectivul de cost devine mult mai larg.
In proiectele la care pretul se calculeaza prin metoda cost-plus contractorul aplica un adaos comercial la totalul costurilor efectuate. El nu are nici un stimulent pentru a-si limita preturile, deoarece cu cat suma de bani cheltuita este mai mare cu atat si veniturile incasate sunt mai bune.

Abordarea costului total este o cale prin care costurile se trateaza global urmarindu-se obtinerea unui cost total cat mai redus. In managementul de proiect abordarea costului total presupune o colaborare a tuturor managerilor implicati in proiect fiecare analizand in ce mod activitatea propriului departament influenteaza costurile celorlalte departamente.Cateodata presupune planificarea unor cheltuieli sporite in anumite departamente cu scopul obtinerii unor costuri mai mici in altele.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.