Managementul conflictului comnicational

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.95

nivel: Facultate

Acest conflict interpersonal poate avea mai multe cauze numai ca noi ne vom opri la numai cinci dintre ele.Identificarea si disocierea de grup. Nu toate grupurile din interiorul unei organizatii sunt compactre, ele pot fi formate dupa principii care nu intotdeauna sunt obiective. Bineinteles ca grupurile in care relatiile nu sunt bine legate va exista mereu cate un "profitor" care se va identifica[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul conflictului comnicational

Acest conflict interpersonal poate avea mai multe cauze numai ca noi ne vom opri la numai cinci dintre ele.Identificarea si disocierea de grup. Nu toate grupurile din interiorul unei organizatii sunt compactre, ele pot fi formate dupa principii care nu intotdeauna sunt obiective. Bineinteles ca grupurile in care relatiile nu sunt bine legate va exista mereu cate un "profitor" care se va identifica cu grupul in cazul in care se va inregistra un succes, iar in cazul in care grupul esueaza intr-un prioiect persoana in cauza se va disocia gasindu-si mereu o scuza.

De aici se poate isca foarte usor un conflict pentru ca nimanui nu-i place sa fie certat pentru greselile altuia si nici sa-i fie furate laudele bine meritate.Interdependenta. Cand o persoana, un grup, sau un departament are o putere decizionala asupra unei altei parti similare poate aparea un conflict inerpersonal doarece fiecare parte are o puterea de a decide asupra celeilalte.

Diferentele de putere statut si cultura. Atunci cand puterea decizionala este unidirectionala in sensul ca numai una din parti are putere asupra celeilalte, conflictul poate aparea daca partea cu puterea este injusta si nu ia decizii corecte. Deci putem spune ca A are o putere diferita fata de B, iar acesta din urma va fi mereu nemultumit de acest lucru. Statutul social poate fi considerat ca o problema numai atunci cand este invers proportional cu puterea unei persoane. Daca acelasi detinator al puterii, A, este pe scara sociala mai jos decat B si cu toate acesta la nivelul organizational al companiei are o putere mai mare, atunci se pot naste conflicte.

In ultimul rand trebuie amintit ca exista nenumarate culturi interioare companiilor, fiecare organizatie dezvoltatnd o anumita politica, si de obicei este bine ca aceste culturi sa nu se intersecteze.Ambiguitatea. O organizatie economica trebuie sa aibe, pentru o buna functionare, o structura interna clara. Atat timp cat acest lucru nu este indeplinit, managerului companiei ii este foarte greu sa aprecieze sau sa critice persoana responsabila de un succes sau de un esec.

Aceasta incorectitudine in decizii poate fi un factor important al declansarii unui conflict, pentu ca nimanui nu ii place sa fie criticat pentru o vina care nu ii apartine dupa cum nu exista persoane care sa se bucure de faptul ca altcineva primeste laude pentru munca sa. Este important deci ca fiecare companie sa aibe o organigrama cat mai clara si explicita pentru a putea inlatura acest factor de risc in declansarea conflictelor.

Resursele insuficiente. Lipsa resurselor logistice, materiale dintr-o intreprindere este de cele mai multe ori un factor declansator de conflicte, sau poate de asemenea fi un puternic accelerator al unui astfel de conflict. Sa presupunem ca intr-o companie la biroul de marketing se aduce un calculator nou si performant, este clar ca toti angajatii respectivului departament care stiu sa opereze cu un PC vor dori accesul la acel calculator, iar cei care nu au astfel de cunostinte vor dori sa invete. Bineinteles ca un conflict apare atunci cand se decide cine are si cine nu are acces la respectivul calculator.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.