Managementul comercial

5x puncte

categorie: Management

nota: 9.80

nivel: Facultate

Toate documentele dintre client si contractor precum si cele dintre contractor si furnizorii si subcontractorii sai sunt documente oficiale in forma scrisa. Acestea permit ca toate acordurile dintre parti sa ramana disponibile pentru referiri ulterioare. Pentru ca un contract sa aiba valoare legala trebuie indeplinite mai multe conditii:
Intentia partile trebuie sa fie de acord ca respec[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul comercial

Toate documentele dintre client si contractor precum si cele dintre contractor si furnizorii si subcontractorii sai sunt documente oficiale in forma scrisa. Acestea permit ca toate acordurile dintre parti sa ramana disponibile pentru referiri ulterioare. Pentru ca un contract sa aiba valoare legala trebuie indeplinite mai multe conditii:
Intentia partile trebuie sa fie de acord ca respectivul contract cuprinde obligatii asumate in fata legii Oferta si acceptarea ei - contractorul trebuie sa faca o oferta clara, din care sa reiasa ca doreste sa incheie contractul in anumite conditii pe care le specifica, iar acest contract devine obligatoriu pentru ambele parti atuni cand clientul il informeaza pe contractor ca a acceptat oferta fara modificari.

Este esential ca oferta sa fie bine definita prin niste specificatii complete si aduse la zi, atat cat se poate, corectate de cate ori este nevoie. Angajamentul - Prin incheierea contractului, fiecare parte se obliga sa ofere celeilalte un beneficiu de valoare. Nerespectarea uneia dintre parti a acestor conditii duce la o actiune in justitie initiata de catre cealalta pentru incalcare de contract. Capacitatea - daca oferta facuta de o companie depaseste obiectul ei de activitate, ea nu mai este indreptatita sa faca oferta respectiva si contractul devine nul.

Documentele contractuale trebuie sa specifice clar, fara ambiguitati, rolul exact jucat de contractor. Unele institutii de specialitate, asociatii profesionale si companiile mari si-au creat formulare standard pentru contracte. Exista multe cai prin care contractorii si clientii lor stabilesc preturile si modalitatile de plata. Conditiile depind de urmatorii factori: Riscul, incertitudinea, sau orice alt factor care afecteaza acuratetea cu care poate fi definit, estimat, si bugetat un proiect. Dorinta clientului de a-l stimula pe contractor. Acestea sunt de obicei legate de terminarea inainte de vreme sau sub bugetul prevazut, dar pot avea efect si asupra standardelor de calitate si profesionalism. In contract se poate include si o penalizare, in incercarea de a limita scaderea performantelor.

Consideratii privind stabilirea preturilor
Orice companie are o politica generala bine definita de stabilire a preturilor care determina ferm tintele de profit si relatia dintre costurile estimate si preturile de vanzare. Deciziile privind preturile proiectelor nu sunt luate de managerul de proiect ci de conducerea superioara a firmei. Uneori, in perioadele cu prea putine proiecte se accepta comenzi la un pret atat de cazut incat obtinerea de profit cade din start. Acest lucru se practica pentru a nu destrama o echipa bine structurata, aceste contracte fiind denumite "contracte punte". Riscul adoptarii unor asemenea politici este acela ca si altadata beneficiarii sa revina si sa fie uluiti de noile preturi.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.