Managementul capitalului circulant cu aplicatie la SC Art Land SRL

7x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Liceu

Managementul ca stiinta s-a cristalizat relativ recent prin eforturile depuse de un numar mare de specialisti de pe intreg mapamondul, ca raspuns la stringentele necesitati ale practicii sociale. Managementul intreprinderii este abordat din multiple puncte de vedere, care adesea se deosebesc substantial intre ele. In lucrarile de management nord - americane cele mai raspandite sunt definitiile de[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul capitalului circulant cu aplicatie la SC Art Land SRL

Managementul ca stiinta s-a cristalizat relativ recent prin eforturile depuse de un numar mare de specialisti de pe intreg mapamondul, ca raspuns la stringentele necesitati ale practicii sociale. Managementul intreprinderii este abordat din multiple puncte de vedere, care adesea se deosebesc substantial intre ele. In lucrarile de management nord - americane cele mai raspandite sunt definitiile de ordin pragmatic ale managementului, de pe pozitia managementului. Spre exemplu, Rece si O'Grady definesc managementul ca fiind "procesul de coordonare a resurselor umane, informationale.

Fizice si financiare in vederea realizarii scopurilor organizatiei". Iar Longenecker si Pringle il desemneaza ca fiind "procesul de obtinere si combinare a resurselor umane , financiar si fizice in vederea implinirii scopului primar de organizatie - obtinerea de produse si servicii dorite de un anumit segment al societatii". Alte abordari trateaza managementul si ca o stiinta. Astfel, in cunoscuta publicatie Larousse, managementul este definit ca "stiinta tehnicilor de conducere si gestiune a intreprinderii", iar profesorii Ruti Popova si Krasnopoiasa considera ca stiinta managementului se ocupa "de legile conducerii si de legile sintetice ale componentelor sale".

Din examinarea acestor definitii rezulta continutul sensibil diferit atribuit stiintei managementului intreprinderii, fiecare specialist avand in vedere doar unele elemente care constituie de fapt obiectul acestei stiinte, neindicand suficient de riguros specificul sau. Dupa opinia noastra, "managementul firmelor rezida in studierea proceselor si relatiilor de management din cadrul lor, in vederea descoperirii legalitatilor si principiilor care le guverneaza, a conceperii de noi sisteme, metode, tehnici si modalitati de conducere, de natura sa asigure ridicarea eficientei".

Elementele specifice stiintei managementului economic sunt deci procesele si relatiile de management care nu trebuie confundate cu relatiile si procesele economice, ce au un continut total diferit si nici cu alte componente ale firmelor, de natura economica, tehnica sau umana. Prin continut si mod de manifestare, procesele si relatiile de management prezinta o serie de trasaturi particulare ce confera acestei stiinte o pronuntata specificatie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.