Managementul calitatii totale in contextul tehnologiei informatiei inovative

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.88

nivel: Facultate

Originea si esenta calitatii maxime a rezultat din tot ce a dat lumea mai bun. Ea se bazeaza pe continua imbunatatire si progres, feedback rezultat din masurare si discernamant, adevar in relatiile interumane, constanta, consecventa, credinta, speranta, sarguinta etc. Calitatea confera fiecarui individ sau fiecarei echipe un avantaj competitiv pe termen lung. Daca ea se afla in caracterul individu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul calitatii totale in contextul tehnologiei informatiei inovative

Originea si esenta calitatii maxime a rezultat din tot ce a dat lumea mai bun. Ea se bazeaza pe continua imbunatatire si progres, feedback rezultat din masurare si discernamant, adevar in relatiile interumane, constanta, consecventa, credinta, speranta, sarguinta etc. Calitatea confera fiecarui individ sau fiecarei echipe un avantaj competitiv pe termen lung. Daca ea se afla in caracterul individului sau in cultura organizatiei, nimeni nu o poate copia.

Dezvoltarea personala si profesionala incepe de la EU spre NOI, dinauntru inafara si necesita frecvent schimbari la nivelul persoanei, nu la nivelul personalului. W. Edwards Deming a spus ca 90% dintre problemele organizatiilor sunt probleme generale si numai 10 % sunt probleme de amanunt, cu oamenii. Daca corectezi mai intai cele 10%, celelalte probleme vor disparea pentru ca oamenii sunt programatorii si ei folosesc structura si sistemele ca pe expresiile exterioare ale caracterului si competentei lor.

Cheia crearii unei organizatii caracterizate de calitatea maxima este crearea mai intai a unei persoane caracterizate de calitatea maxima. Conducerea bazata pe principii pregateste semintele calitatii maxime prin cresterea eficacitatii fiecarui om, prin imbunatatirea muncii in echipa, a comunicarii, a imputernicirii. Felul in care oamenii gandesc despre activitatea lor poate avea un impact mai mare decat ceea ce fac ei efectiv. Cel mai bun mod de a prezice viitorul este de a-l crea. Abordarea calitatii dintr-un unghi uman armonizeaza procesele cu sistemele, elibereaza talentul, creativitatea, energia.

Cand avem un scop puternic, inaltator - care ne da forta, inspiratie, directie - sau o misiune, o declaratie a ceea ce suntem si facem, o viziune a ceea ce putem deveni, cand incepem cu gandul la rezultatul final, scopul va ghida totul. Putem constientiza posibilitatile nelimitate pe care le ofera viitorul, putem lucra din imaginatie, nu din amintire.Relatiile interpersonale de calitate maxima trebuie echilibrate in mod sinergic si bazate pe incredere.

Cand conturile afective sunt scazute, asteptarile inselate, oamenii incep sa faca apel la amintirile si la temerile lor si construiesc pe baza unor scenarii negative.Eficacitatea manageriala bazata pe gandirea de tipul "castig/castig" impune lucrul in echipa. Avem nevoie de unitate interna pentru a obtine cooperare de tipul "castig/castig", fidelitate fata de misiune, consecventa a scopurilor.

Pentru calitate, managementul actioneaza in interiorul sistemelor si le face sa functioneze - se ocupa de logistica, priceperi, control, rezultate - iar conducerea actioneaza asupra sistemelor - cu directionarea, viziunea, telul, principiile, ideile, formarea oamenilor si a culturii, acumularea contului afectiv, consolidarea deprinderilor pozitive. Latura umana este miezul problemei.

Avand mentalitatea abundentei (care spune ca e destul pentru toti si mai si ramane), putem sa ii influentam si sa ii imputernicim pe oameni, descoperind mai intai ca sunt plini de resurse, ca au un potential si capacitati vaste nefolosite. Intelegandu-le scopul, punctele de vedere, limbajul, preocuparile, intarind legaturile afective, crescandu-ne credibilitatea, imputernicindu-i, reducem propria aglomerare si obtinem rezultate mai bune.(8)
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.