Managementul calitatii totale

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.65

nivel: Facultate

Abordarea calitatii incepe de la varf. O criza in domeniul calitatii este mai importanta decat una a tehnicii; solutia cere un nou mod de a ne privi rolurile, o transformare a managementului. Samburele imbunatatirii continue este rezolvarea problemelor pe baza informatiilor despre detinatorii de risc, care au o miza in bunastarea organizatiei. Evaluarea resurselor umane implica, pe langa culegerea[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul calitatii totale

Abordarea calitatii incepe de la varf. O criza in domeniul calitatii este mai importanta decat una a tehnicii; solutia cere un nou mod de a ne privi rolurile, o transformare a managementului. Samburele imbunatatirii continue este rezolvarea problemelor pe baza informatiilor despre detinatorii de risc, care au o miza in bunastarea organizatiei. Evaluarea resurselor umane implica, pe langa culegerea datelor si diagnosticarea, stabilirea obiectivelor si identificarea problemelor prioritare pe baza diagnosticului, un plan de actiune si stabilirea criteriilor pentru obiective.

E utila dezvoltarea unor relatii sinergice cu furnizorii si clientii in domeniile in care e nevoie de cooperare. Eliminarea competitiei pentru a obtine sinergia aduce cu sine rasplata oamenilor pentru cooperare, pentru lucrul in echipa, pentru ca dau ideile lor cele mai bune. Diversitatea ideilor are multa forta, mai ales cand oamenii pretuiesc si respecta diferentele dintre perceptii, sentimente, opinii, pregatire. Practica sinergiei intr-un mediu oportun, duce la transformarea tuturor, la atingerea calitatii maxime.(8)

Calitatea poate fi cheia succesului. Temelia pentru implementarea calitatii maxime este conducerea bazata pe principii - aplicabila la indivizi si echipe, oricaror relatii umane si oferindu-le posibilitatea de a atinge scopuri nobile, de a deveni mai eficace in toate relatiile interumane si manageriale. Calitatea maxima se afla in mandria omului, castigurile in crestere, preturi rezonabile, multumirea partenerului etc. Managementul trebuie sa se schimbe fundamental, sa-si transforme atitudinile, tiparul mental, paradigmele de baza, inainte ca scopul "Calitatii Maxime" sa devina o realitate.

E necesara dezvoltarea unei noi atitudini fata de demnitatea si valoarea intrinseca a oamenilor, si a "motivatiei lor intrinseci" de a-si indeplini sarcinile folosindu-si la maxim capacitatile. Dupa cum spune Stephen R Covey, consilierul cel mai apreciat in materie de business american de la Dale Carnegie incoace, "Managementul trebuie sa-i imputerniceasca pe oameni in sensul cel mai profund si sa indeparteze barierele si obstacolele pe care tot el le-a creat si care inving si strivesc devotamentul, creativitatea si serviciile de calitate pe care in alte conditii oamenii sunt gata sa le ofere.

Este dreptul tuturor de a obtine bucurie si mandrie din munca lor. Si tocmai practicile manageriale impiedica acest lucru! Pentru a atinge Calitatea Maxima managerii trebuie sa devina lideri, imprumutand de la oamenii lor marea capacitate de a contribui cu idei, creativitate, gandire novatoare, atentia fata de detalii si analiza proceselor si a produselor de la locul de munca. Managementul trebuie sa devina o conducere care imputerniceste."Teoria Calitatii Maxime dezvoltata de Deming arata "ce" trebuie facut si partial "de ce" trebuie facut , iar Connducerea bazata pe principii a lui Covey arata cum sa transformi paradigmele oamenilor si ale organizatiilor din management reactiv si orientat spre control in conducere orientata spre imputernicire.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.