Managementul calitatii productiei

7x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Facultate

Notiunea de calitate a productiei este mai larga, reflectand calitatea intregului proces de productie, totalitatea produselor rezultate, omogene sau neomogene, corespunzatoare sau nu din punct de vedere calitativ, aspectele pozitive si negative ale tehnologiei de fabricate, nivelul organizarii productiei si a muncii.Calitatea produselor este expresia finala a calitatii proceselor de faAZbricate. DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul calitatii productiei

Notiunea de calitate a productiei este mai larga, reflectand calitatea intregului proces de productie, totalitatea produselor rezultate, omogene sau neomogene, corespunzatoare sau nu din punct de vedere calitativ, aspectele pozitive si negative ale tehnologiei de fabricate, nivelul organizarii productiei si a muncii.Calitatea produselor este expresia finala a calitatii proceselor de faAZbricate.
Caracterul dinamic al calitatii este determinat de faptul ca, pe de е parte, procesele de productie se modifica la intervale de timp tot mai scurte, iar, pe de alta parte, exigentele consumatorilor fata de produs sunt tot mai ridicate. Continutul ei evolueaza in pas cu necesitatile practice.

Caracterul complex al calitatii decurge din faptul ca pentru a putea fi apreciata calitatea, trebuie sa fie luate in considerate е multitudine de carac- teristici tehnice, economice, psihosenzoriale, estetice, ergonomice etc.
In contextul ec-social actual calitatea este definita conform standardului ISO 8402: ca "ansamblu de proprietati si caracteristici ale unei entitati sau servicii care li confera acestuia aptitudinea de a satisface necesitatile exprimate sau implicite".
Pentru ca un anumit produs sa fie de calitate, el trebuie sa corespunda exigentelor consumatorului, iar pentru aceasta trebuie sa corespunda caracteristicilor de calitate.

Caracteristicile de calitate pot fi grupate dupa mai multe criterii:
1. Dupa generalizarea si sistematizarea cerintelor consumatorilor:
Caracteristici tehnice. Se refera la insusirile imanente ale valorii de intrebuintare a produsului, ele confirmand potentialul de a satisface necesitatile consumatorului. Se concretizeaza itr-o serie de proprietati fizice, chimice, biologice etc. ale procesului, determinate de conceptia constructiv-functionala a acestuia.
Caracteristicile tehnice sunt:a) critice- in caz de nerealizare a acestora, produsul nu se incadreaza in calitatea prevazuta sau devine necorespunzator scopului urmarit;

b) principale - nerealizarea lor influenteaza numai partial viitoarea utilizare a produsului;c) secundare - care nu au efecte directe asupra utilizarii produsului.In functie de destinatia fiecarui produs complex, unele caracteristici
tehnice se prezinta ca marimi fixe (cazul celor critice), adica permit е singura valoare, iar alte caracteristici tehnice se pot incadra mtre anumite limite de toleranta (minim-maxim).Caracteristici psihosenzoriale. Vizeaza efectele de ordin estetic, organoleptic, ergonomic pe care le au produsele asupra utilizatorilor, prin forma, culoare, gust, miros, grad de confort, comoditate in exploatare etc.
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.