Managementul calitatii marfurilor

7x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Facultate

Aici este prezentata binecunoscuta idee formata despre domeniul public si serviciile oferite de acesta: ineficienta. Sunt prezentate si cauzele pentru care s-a format aceasta idee in randul cetatenilor, care sunt mult mai exigenti cu serviciile oferite de administratiile publice decat cu cele oferite de companii din sectorul privat. Trebuie sa avem in vedere ca toate aceste administratii din secto[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul calitatii marfurilor

Aici este prezentata binecunoscuta idee formata despre domeniul public si serviciile oferite de acesta: ineficienta. Sunt prezentate si cauzele pentru care s-a format aceasta idee in randul cetatenilor, care sunt mult mai exigenti cu serviciile oferite de administratiile publice decat cu cele oferite de companii din sectorul privat. Trebuie sa avem in vedere ca toate aceste administratii din sectorul public exista si functioneaza datorita impozitelor platite de cetateni, deci exigentele sunt mai mari si cu totul de alta natura decat in domeniul privat.
Presiunea cetatenilor

Relatia cetateanului cu statul a evoluat semnificativ in ultimele decenii. Acest lucru este evident intrucat s-a modificat statutul cetateanului, adica de la simplu beneficiar la instanta care are drepturi si care pretinde sa primeasca unele servicii sau prestari. Astfel cerintele societatii sunt din ce in ce mai mari in ceea ce priveste calitatea serviciilor oferite, aceasta asteptand de la organismele de stat sa ii satisfaca nevoile la un nivel cat mai inalt. Cateodata aceste cerinte nu sunt exprimate in mod direct pentru ca exista un mare deficit in ceea ce priveste comunicarea cetatean-administratie.

In partea de final a articolului este prezentat pe scurt si caracterul distinct pe care il au organismele locale. Maniera de gestionare a acestora trebuie si ea sa se schimbe si sunt enumerate o serie de motive care fac posibila si chiar necesara aceasta schimbare.Per total articolul incearca sa sustina ideea conform careia administratiile de stat trebuie sa ia in considerare cerintele societatii,

ale cetatenilor intr-un mod asemanator cum o societate privata ia in considerare nevoile si cerintele clientilor sai si incearca sa le satisfaca cat mai bine. Intr-un fel cetateanul este pentru administratia publica ceea ce este clientul pentru o companie. De aceea este important ca si administratiile publice sa inceapa sa utilizeze conceptul de management total al calitatii in cadrul activitatilor pe care le desfasoara.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.