Managementul ca profesie

3x puncte

categorie: Management

nota: 5.39

nivel: Facultate

Managerul trebuie sa posede, de asemenea cunostintele de baza in management, sa dovedeasca simt organizatoric, sa fie receptiv fata de creativitate, sa fie exigent si ferm.Managementul ne apare ca o disciplina complexa, prin excelenta multifunctionala, care priveste cunoasterea si dirijarea societatii comerciale sau a regiei autonome ca intreg. Managementul are o serie de ramificatii, in functie d[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul ca profesie

Managerul trebuie sa posede, de asemenea cunostintele de baza in management, sa dovedeasca simt organizatoric, sa fie receptiv fata de creativitate, sa fie exigent si ferm.Managementul ne apare ca o disciplina complexa, prin excelenta multifunctionala, care priveste cunoasterea si dirijarea societatii comerciale sau a regiei autonome ca intreg. Managementul are o serie de ramificatii, in functie de cele mai importante parti structurale ale societatii comerciale sau a regiei autonome. Managerul realizeaza o adevarata mediere, cea care creeaza o forma teoretica proprie, care postuleaza un cadru metodologic adecvat solutiilor optime pentru rezolvarea situatiilor concrete din fiecare unitate economica.

Elementele managerului se coreleaza si se interconditioneaza cu imperativele si caracteristicile proprii societatii comerciale sau regiei autonome. Managementul integreaza un complex de aspecte teroretice si tehnici din multe alte stiinte. Statistica este probabil prima stiinta care a fost utilizata in management. O extinsa aplicabilitate are in management teoria probabilitatilor. Disciplina matematica, teroia probabilitatilor are ca obiect studiul evenimentelor aleatoare(provine de la cuvantul latin "alea" care inseamna zar, sorti)si a probabilitatii lor. Prin probabilitate se intelege gradul de posibilitate a producerii unui eveniment in conditii bine determintate. In teroria probabilitatilor, spre deosebire de intelesul uzual, prin eveniment(aleator)se intelege orice rezultat al unei experiente care poate fi repetata in conditii neschimbate.

In management,teoria probabilitatilor reprezinta un instrument de optimizare a deciziilor intr-un univers incert. In loc de a simula posibilul si de a vedea consecintele, se evalueaza pentru fiecare factor aleator legile care dirijeaza sansele sale de a lua o anumita valoare. Potrivit acestei teorii, probabilitatea unui eveniment este un numar cuprins intre 0 si 1.Evenimentului sigur sau total(evenimentul care se produce cu siguranta) i se atribuie probabilitatea 1.Evenimentului imposibil sau nul(evenimentul care cu siguranta nu se produce)i se atribuie probabilitatea 0.

Probabilitatea evenimentului este data de raportul dintre numarul rezultatelor favorabile producerii evenimentului si numarul total al rezultatelor egal posibile. Teoria probabilitatilor se aplica in special la volumul stocurilor, la studierea oportunitatii investitiilor, la proportionarea echipamentelor de vanzare sau de intretinere, etc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.