Managementul apei

7x puncte

categorie: Geografie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Directiva pentru Epurarea Apelor Uzate Municipale (1991), Directiva Nitratilor (1991). Au fost revizuite Directivele Apelor potabile si a Apei de Scaldat (1994, 1995), dezvoltarea unui Program de Actiune pentru Apele Subterane si elaborarea unei directive privind Calitatea Ecologica a Apei (1994). De asemenea, pentru calitatea apei in procesele instalatiilor industriale mari, a fost elaborata Dire[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul apei

Directiva pentru Epurarea Apelor Uzate Municipale (1991), Directiva Nitratilor (1991). Au fost revizuite Directivele Apelor potabile si a Apei de Scaldat (1994, 1995), dezvoltarea unui Program de Actiune pentru Apele Subterane si elaborarea unei directive privind Calitatea Ecologica a Apei (1994). De asemenea, pentru calitatea apei in procesele instalatiilor industriale mari, a fost elaborata Directiva IPPC - un sistem integrat legislativ privind prevenirea si controlul poluarii apei (Integrated Pollution Prevention and Control Directive, 1996).

n urma analizei legislatiei din aceasta perioada a rezultat necesitatea adoptarii unui cadru legislativ care sa combine legislatia pentru valorile limita ale emisiilor cu legislatia pentru standardele de calitate a apei, in sistemul legislativ numit "apropiere combinata". Prin urmare, in 1997, Comisia Europeana propune Directiva Cadru pentru Apa. Dupa trei ani de dezbateri, este aprobat textul acestei directive, care introduce, in fapt, o noua formula manageriala de control al calitatii apei.
Exista doua moduri de abordare a legislatiei privind controlul poluarii apei:

- Abordarea obiectivului de calitate a apei - care defineste parametrii minimi de calitate a apei in vederea limitarii impactului cumulativ al substantelor poluante. Acest tip de abordare presupune definirea calitatii apei, in care au fost deversate substante poluante, conditionata de mentinerea starii de sanatate pentru mediu si pentru oameni. Acest tip de abordare este specifica in special primului val legislativ (1975), de exemplu Directiva Apelor de Suprafata (1975), Directiva Apelor pentru Agrement (1976), Directiva Apelor pentru Pesti si Crustacee (1979) si Directiva Apei Potabile (1980).

- Definirea valorilor limita pentru emisii - acest tip de abordare se refera la cantitatile maxime admise de poluanti deversati de o sursa poluanta intr-un mediu acvatic, si se refera de fapt la controlul calitatii apei rezultate in urma unui proces de modificare a parametrilor apei (tratarea apei intr-o statie de depoluare, utilizarea apei in scopuri industriale, efectul agriculturii asupra calitatii apei), precum si la tipurile si cantitatile de substante poluante admise in apa; aceasta abordare a fost utilizata in cel de al doilea val legislativ al anilor 1990: Directiva Apelor Uzate Orasenesti (1991), Directiva Nitratilor si Directiva pentru Controlul si Prevenirea Poluarii (IPPC, 1996).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.