Managementul activitatii de productie

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.81

nivel: Facultate

Productia este transformarea resurselor organizatiei in produse. In aceasta definitie, resursele organizatiei sunt toate activele disponibile unui manager pentru a realiza produse, transformarea reprezinta seria de etape necesare pentru a transforma resursele in produse, iar produsele sunt diversele bunuri sau servicii care urmaresc sa satisfaca nevoile umane. De exemplu, intrarile la o firma de p[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul activitatii de productie

Productia este transformarea resurselor organizatiei in produse. In aceasta definitie, resursele organizatiei sunt toate activele disponibile unui manager pentru a realiza produse, transformarea reprezinta seria de etape necesare pentru a transforma resursele in produse, iar produsele sunt diversele bunuri sau servicii care urmaresc sa satisfaca nevoile umane. De exemplu, intrarile la o firma de productie sunt reprezentate de materiile prime, piesele achizitionate, salariatii productivi si chiar si de programele de lucru.

Procesul de transformare va cuprinde pregatirea comenzilor clientilor, conceperea diverselor produse, proAZcuAZraAZrea materiilor prime, precum si productia, asamblarea si (probabil) depozitarea produselor. Desigur, iesirile sunt reprezentate de produsele corespunzatoare nevoilor cliAZentiAZlor. Programarea productiei consta intr-un ansamblu de activitati prin care se indica cantitatea de produse sau servicii ce se cer a fi executate intr-o perioada de timp, in anumite conditii de rit-micitate, calitate si cheltuieli de munca, bazata pe o completa informare cu privire la posibilitatile tehnice de productie, finanAZciare si de desfaAZceAZre a produselor (fig. 11.3).

In societatile comerci-ale proAZducAZtia se programeaza pe doua niveluri: a) la nivelul coAZmitetului de directie se intocmeste programul de anAZsamblu care cuprinde sortimentul de produse, mijloacele de proAZductie, marimea utilajelor si amplasarea lor; b) la nivelul operaAZtional are loc atat organizarea cat si planificarea interna, prevazandu-se in detalii intreaga desfasurare a serviciilor de productie pe sectii, ateliere, pe grupe de masini si pe fiecare loc de munca si pe termene.

In acest ansamblu locul central il ocupa prograAZmarea productiei de baza, deoarece ea ridica problemele cele mai numeroase si mai complexe in legatura cu optimizarea parametriAZlor, defalcarea sarcinilor de plan si urmarirea executarii lor. In stransa legatura cu productia de baza se programeaza si activitatea de productie auxiliara si deservire a productiei de baza.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.