Managementul activitatii creativ-inovative

5x puncte

categorie: Management

nota: 9.82

nivel: Facultate

Conform teoriei, functia de cercetare dezvoltare cuprinde ansamblul activitatilor desfasurate in organizatiile industriale prin care se concepe si se implementeaza progresul. Iar progresul tehnic reprezinta proces de perfectionare a tehnicilor, tehnologiilor, formelor de organizare si conducere, innoirea produselor si serviciilor. Deci, cercetarea-dezvoltarea intr-o companie nu face referire numai[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul activitatii creativ-inovative

Conform teoriei, functia de cercetare dezvoltare cuprinde ansamblul activitatilor desfasurate in organizatiile industriale prin care se concepe si se implementeaza progresul. Iar progresul tehnic reprezinta proces de perfectionare a tehnicilor, tehnologiilor, formelor de organizare si conducere, innoirea produselor si serviciilor. Deci, cercetarea-dezvoltarea intr-o companie nu face referire numai la dezvoltarea de produse noi,

sau la dezvoltarea de tehnologii noi, ci se ocupa si cu dezvoltarea si perfectionarea de forme de organizare si conducere, de noi metode de motivare a angajatilor, de noi metode de manipulare si transport a produselor, de noi metode de transmitere a corespondentei interne, si altele. b) Strategiile defensive - au un grad scazut de risc si profituri in general mai mici. Este caracteristic firmelor care pot realiza profit in conditii de conditii de concurenta, mai ales in domeniul productie si marketing. Cel mai bun exemplu este compania Microsoft, companiile petroliere mari.

Microsoft detine 90% din piata sistemelor de operare, si nu investeste foarte mult in cercetare si dezvoltare in acest sector, avand in vedere ca scot un nou sistem de operare la 5-6 ani. Nu au marje de profit extraordinare deoarece totul se bazeaza pe volumul vanzarilor si mentinerea cotei de piata.Asimilarea de produse noi reprezinta ansamblul de activitati si decizii prin care se asigura la nivelul organizatiei industriale conditiile tehnice, materiale si organizatorice necesare introducerii in fabricare a unor produse ti tehnologii performante cerute de piata.

Pregatirea tehnica - are ca obiectiv asigurarea documentatiilor tehnice si economice, cuprinzand pregatirea constructiva si pregatirea tehnologica.
Pregatirea materiala - cuprinde asigurarea proceselor de productie cu toate mijloacele materiale necesare desfasurarii lui: utilaje, mijloace de transport, scule, materiale, energie.
Pregatirea organizatorica - presupune stabilirea formelor si metodelor de organizare si conducere a productiei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.