Managementul Produselor Noi - Plan de afaceri

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.81

nivel: Facultate

Desi au o mare popularitate restaurantele tip MC Donald's, Pizza Hut, Sheriff's, Spring Time, nu sunt considerate concurenti directi sau secundari, ele adresandu-se altui segment de piata. Totusi aceasta exercita o anumita atractie asupra clientilor-tinta.Din punct de vedere al serviciilor oferite, o pondere tot mai mare in concurenta o au firmele de catering specializate exclusiv pe servicii de l[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managementul Produselor Noi - Plan de afaceri

Desi au o mare popularitate restaurantele tip MC Donald's, Pizza Hut, Sheriff's, Spring Time, nu sunt considerate concurenti directi sau secundari, ele adresandu-se altui segment de piata. Totusi aceasta exercita o anumita atractie asupra clientilor-tinta.Din punct de vedere al serviciilor oferite, o pondere tot mai mare in concurenta o au firmele de catering specializate exclusiv pe servicii de livrare a comenzilor la domiciliu sau la birou.

Acest tip de activitate a inregistrat in ultimii 2 ani o crestere de 20%, la ora actuala existand la ora actuala pe piata aproximativ 18- 20 concurenti directi (cercetare efectuata de firma Quadrant si publicata in revista Market Research). Numarul de clienti care servesc masa in oras este in crestere de la an la an. Pe aceasta piata factorii-cheie ii constituie amplasamentul, cantitatea produselor, serviciilor si preturile practicate.

Restaurantul Japanese Beauty dispune de un vad comercial deosebit, fiind amplasat pe strada Herastrau, la parterul unui bloc de locuinte. Amplasamentul se afla visa-vis de Parcul Herastrau, astfel incat restaurantul beneficiaza atat de vecinatatea unui loc intens circulat, cat si de privelistea oferita de vegetatia parcului. Amplasamentul viitorului restaurant va fi pe strada Brasov. Aceasta se afla intr-o zona usor accesibila, in apropiere de Plaza Romania, un important centru de agrement.

Amenajarile necesare vor fi realizate de firma Gama Construct, conform devizului de cheltuieli antecalculat cu ocazia intocmirii planului de afaceri. Societatea dispune de o experienta de peste 10 ani in astfel de activitati.Activitatile de marketing si promovare vor fi conduse de domnul Sorin Oprescu, actualul director al societatii, care s-a ocupat si de lansarea primului restaurant.

Raspandirea pliantelor si fluturasilor va incepe cu 2-3 saptamani inainte de deschiderea restaurantului, iar reclama in presa si radio va fi difuzata din saptamana inaugurarii.Utilajele de bucatarie vor fi achizitionate de la furnizorul S.C. Lambo S.R.L, care in urma unei selectii de oferta (5 ofertanti) a produs cel mai bun raport calitate/pret pentru dotarea restaurantului la capacitatile planificate.

Periodic se vor organiza tombole/concursuri pentru clientii restaurantului, formularele completate cu acel prilej cuprinzand si o serie de intrebari prin care se va obtine feed-back din partea acestora.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.