Management turistic si comercial

5x puncte

categorie: Management

nota: 9.90

nivel: Facultate

Pe plan social, turismul asigura accesul oamenilor la tezaurul de civilizatie si frumusete al societatii, faciliteaza schimbul de opinii, idei, ganduri, contribuind in mod egal la formarea intelectuala a indivizilor si la formarea relatiilor interstatale.
Pe plan economic, turismul se dovedeste a fi un factor a progresului economic, cu largi si pozitive implicatii asupra dezvoltarii intreg[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Management turistic si comercial

Pe plan social, turismul asigura accesul oamenilor la tezaurul de civilizatie si frumusete al societatii, faciliteaza schimbul de opinii, idei, ganduri, contribuind in mod egal la formarea intelectuala a indivizilor si la formarea relatiilor interstatale.
Pe plan economic, turismul se dovedeste a fi un factor a progresului economic, cu largi si pozitive implicatii asupra dezvoltarii intregii societati. Astfel prin faptul ca actioneaza in directia introducerii in circuitul economic (intern si international) a resurselor turistice, a patrimoniului cultural-istorc, de mare atractie, si a unora din realizarile contemporane in domeniile constructiilor si artei, turismul se constituie intr-un factor dinamizator al sistemului economic si social, intr-un mijloc de diversificare a structurilor economice, intr-un factor de optimizare a structurii economiei locale.
Turismul, din punct de vedere economic, este un consumator de bunuri si beneficiar de servicii. Din mijloacele financiare realizate prin acest consum, o parte revin factorilor generatori directi din economia turistica, ca venituri, o alta parte intra in bugetul statului sub forma impozitelor si taxelor, iar o a treia parte este transmisa diverselor ramuri ale economiei pentru prestatiile anterioare.
Punctul de plecare il constituie cunoasterea cerintelor pietei, acest lucru realizandu-se prin intermediul cercetarilor de marketing in turism reprezinta "activitatea formala prin care, cu ajutorul unor concepte, mtode si tehnici stiintifice de investigare se realizeaza specificarea, masurarea, culegerea, analiza si interpretarea sistematica si continua a informatiilor de marketing, destinate sa ajute conducerea unei intreprinderi de turism sa cunoasca mediul in care functioneaza, sa identifice oportunitatile existente, sa evalueze alternativele actiunilor de marketing si efectele acestora". [3] Trebuiesc astfel cercetate: evolutia diverselor piete, structura populatiei pe diferite grupe de varste si activitati, nivelul veniturilor, marimea timpului liber, diversi factori de ordin politic, psihologici (motivatii, aspiratii, cerinte si dorinte ale turistilor). In paralel cu cercetarea pietei nu trebuie neglijata studierea si determinarea rolului concurentei. In realizarea ofertei, cunoasterea resurselor proprii: umane, financiare precum si cele naturale si antropice ale teritoriului, respectiv zonei, presupune cunoasterea limitelor intreprinderilor de turism aparand necesitatea utilizarii eficiente a acestora fara a afecta mediul natural.
Urmatorul pas il constituie previziunea actiune strans legata de factorii externi ai intreprinderii avand rolul de a pregati ultimul pas, actiunea.
Actiunea capata sensul si continutul unui proces constieint obiectiv si necesar prin care intreprinderea turistica isi adapteaza activitatea la cerintele pietei, la cerintele consumatorului, astfel incat realizarea activitatilor sa aiba ca rezultat profitul.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.