Management strategic

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.88

nivel: Facultate

Modelul traditional de administratie publica a fost deseori criticat. Indeplinirea sarcinilor specifice se facea fara o strategie pe termen lung, administratie fiind prea putin preocupata de aspectele strategice ale activitatii ei. Tratarea cetateanului ca subiect al administrarii s-a incadrat intr-o viziune mai larga ce percepea rolul serviciului public ca o aplicare mecanica a ordinelor politici[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Management strategic

Modelul traditional de administratie publica a fost deseori criticat. Indeplinirea sarcinilor specifice se facea fara o strategie pe termen lung, administratie fiind prea putin preocupata de aspectele strategice ale activitatii ei. Tratarea cetateanului ca subiect al administrarii s-a incadrat intr-o viziune mai larga ce percepea rolul serviciului public ca o aplicare mecanica a ordinelor politicienilor, care erau singurii abilitati sa dezvolte politici si strategii.

In cadrul noii filosofii manageriale, obtinerea rezultatelor se plaseaza in centrul atentiei institutiilor publice, iar preocuparea pentru stabilirea strategiilor pe termen lung este inevitabila. Dimesiunea strategica analizeaza organizatia in mediul ei, specifica obiective si scopuri distincte, pregateste organizatia sa infrunte un viitor nesigur Institutiile administrative si functionarii sunt chemati sa isi asume formularea de strategii, obiective si prioritari ca parte integranta a activitatii manageriale.
Modelul de management strategic in administratia publica

Managementul strategic priveste functionarii publici situati in posturi de raspundere, functionarii ce nu trebuie doar sa indeplineasca mecanic munca de zi cu zi, ci sa se raporteze la obiectivele generale ale organizatiei. El este insa, mai ales, legat direct de functionarii publici aflati la niveluri superioare, acolo unde se elaboreaza deciziile de ordin strategic. Putem considera ca managementul strategic desemneaza acea componenta a activitatiii unui manager public care consta in a largi orizonul imediat pentru a "gandi in perspectiva" actiunea entitatii pe care o conduce.

El contine doua aspecte majore:Definirea obiectivelor, a strategiei, a structurii si principiilor de functionare a acestei entitati;
2.Masurarea impactului, in spatiu si timp, a unei masuri ce este luata.
Planificarea strategica este parte a conducerii strategice si este esentiala pentru managementul programelor guvernamentale, succesul acestora fiind deseori sinonim cu succesul etapei de planificare strategica. Esenta planificarii strategice este analiza mediului extern, identificarea oportunitatilor si a amenintarilor la adresa organizatiei publice si exploatarea sau combaterea acestora prin decizii luate in prezent.

Planificarea influenteaza intreaga activitate a administratiei publice. Determina limitele responsabilitatii guvernamentale, alocarea resurselor si distribuirea cheltuielilor, piata muncii samd. Anvergura problemelor curente - cum ar fi poluarea aerului sau a apei, exploatarea accentuata a resurselor naturale sau declinul standardului de viata - sunt consecintele unei planificari deficitare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.