Management si tehnici bancare

5x puncte

categorie: Management

nota: 9.90

nivel: Facultate

Depozitele la vedere sunt reprezentate de contul de disponibilitati al intreprinderilor si populatiei in care inregistreaza incasarile ca urmare a operatiunilor de plati / incasari efectuate din bani la vedere, rezulta un caracter fluctuant / oscilatoriu al acestor depozite. Deci bancile vor utiliza intro proportie foarte scazuta aceste depozite, operatiunile de creditare vor inregistra venituri s[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Management si tehnici bancare

Depozitele la vedere sunt reprezentate de contul de disponibilitati al intreprinderilor si populatiei in care inregistreaza incasarile ca urmare a operatiunilor de plati / incasari efectuate din bani la vedere, rezulta un caracter fluctuant / oscilatoriu al acestor depozite. Deci bancile vor utiliza intro proportie foarte scazuta aceste depozite, operatiunile de creditare vor inregistra venituri scazute si vor inregistra dobanzi mici.

Depozitele la termen sunt reprezentate de conturile de economi si cele de acumulari ale populatiei si intreprinderilor. Depozitele la termen sunt reprezentate de un contract incheiat intre banca (numit depozitar) si o persoana fizica sau juridica (numit deponent), prin care deponentul pune la distozitia banci o suma pe un anumit termen, iar banca se obliga sa restitue la scadenta suma respectiva plus dobanda aferenta. Bancile utilizeaza depozitele la termen in operatiuni de plasament (de creditare), incaseaza venituri si pot achita deponentilor dobanzi apropiate de media pietei.

In cazul in care deponentul doreste retragerea depozitului inainte de termenul scadent, banca va onora solicitarea dar va penaliza pe deponent, achitandui dobanda la vedere.Imprumuturile primite bancile primesc inprumuturi din 2 surse: De la banca centrala ( a se vedea functia de creditare a banci centrale) De la celelalte banci di sistem. Relatile de imprumut dintre bancile comerciale formeaza obiectul pietei monetare. Imprumutul care se schimba intre ele se caracterizeaza prin valore foarte mare, termene foarte scurte (care merg de la 12 ore si o zi, pina la o saptamana maxim o luna). Motivul acestor termene scurte este acela ca sunt foaret scumpe.

+ Capitalurile propri care sunt formate din capitalul social pus la dispozitia banci de catre actionari si dintro serie de fonduri constituite de banca din profit (- fondul de rezerva. - rezerva generala pentru riscul la credite. - fondul de dezvoltare). Desi ca marime relativa capitalul propriu este redus (6-7%), in suma absoluta este foaret mare, astfel in Uniunea Europeana, bancile au un capital propiu de minim 5 milioane de Euro, iar in Romania de 37 miliarde lei (peste 10 milioane).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.