Management public vs administratie publica vs management privat

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.77

nivel: Facultate

In ceea ce priveste adminstratia publica si managementul privat , se poate spune ca unul din miturile cele mai cunoscute este acela a "suprematiei calitative a organizatiilor private asupra celor publice." , astfel ca firma privata este mult mai eficienta , flexibila si eficace decat institutiile publice , aceasta imagine se datoreaza a suprematiei organizatiilor private asupra celor publice se da[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Management public vs administratie publica vs management privat

In ceea ce priveste adminstratia publica si managementul privat , se poate spune ca unul din miturile cele mai cunoscute este acela a "suprematiei calitative a organizatiilor private asupra celor publice." , astfel ca firma privata este mult mai eficienta , flexibila si eficace decat institutiile publice , aceasta imagine se datoreaza a suprematiei organizatiilor private asupra celor publice se datoreaza in primul rand a viziunii negative pe care o au cetatenii sau mai bine spus publicul, despre institutiile statului , datorita fenomenului de birocratiei.

O distinctie majora intre organizatiile publice si cele private este acela ca in cazul organizatiilor publice profitul nu reprezinta un interes personal ci mai degraba un interes general, iar in cazul organizatiilor private profitul este un interes personal decat unul general. Administratia publica are totdeauna in vedere satisfacere intereselor generale , ale cetatenilor , a nevoilor de care cetateni depind, fara a avea in vedere atingerea unui scop personal , pe cand in cazul privat , acest scop personal primeaza in fata celui general, doar un singur scop este important , si anume obtinerea profitului.
Cu alte cuvinte, organizatiile publice obtin multumirea cetatenilor, si votul lor, iar organizatiile private , obtin profit.

Insa luand in considera faptul ca "granita dintre sectorul public si cel privat nu reprezinta continuitate si stabilitate in timp si spatiu. Astfel ca ceea ce obisnuia sa fie un domeniu exclusiv de actiune publica acum 25 de ani poate sa reprezinte un spatiu al actiunii private astazi. Pe de alta parte problemele care nu intrau in sfera de interes a administratiei acum 25 de ani sunt astazi incluse in obiectivele sale". Insa de cele mai multe ori administratiile publice sunt preocupate de pastrarea cheltuielilor publice la un nivel cat mai scazut , astfel ca au identificat ca o solutie alternativa la cresterea dimensiunilor administratiei publice : colaborarea cu sectorul privat .
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.