Management intercultural

5x puncte

categorie: Management

nota: 9.00

nivel: Facultate

Dragostea pentru eleganta a italienilor se aplica inatai de toate limbile. Spiritul de competitie dintre regiuni si chiar dintre provincii este tot atat de actual in present cum era in trecut, spiritual lor intreprinzator asigura succesul afacerilor, in ciuda cosmarului birocratic al guvernelor corupte care se schimba frecvent.

Italienii apreciaza , care stiu [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Management intercultural

Dragostea pentru eleganta a italienilor se aplica inatai de toate limbile. Spiritul de competitie dintre regiuni si chiar dintre provincii este tot atat de actual in present cum era in trecut, spiritual lor intreprinzator asigura succesul afacerilor, in ciuda cosmarului birocratic al guvernelor corupte care se schimba frecvent.

Italienii apreciaza , care stiu o multime de lucruri despre arta culinara, literature, opera si arta. Cu ei trebuie sa stabilesti relatii personale pentru a te bucura de incredere, au tendintade a negocia cu diplomatie, sunt subtili dar nu foarte deschisi.Au respect pentru femei, le considera , si le apreciaza foarte mult deoarece au grija de casa si de familiile lor, in afaceri accepta cu diplomatie femeile externe.

Ungaria.
Terioriul tarii nu atinge nici 100.000 km2, limba ei nu este vorbita īn alte parti, cāntecele ei populare nu sunt asemanatoare altora, si totusi poporul maghiar vietuieste de peste 1100 de ani īn centrul Europei.

Īn pofida istoriei nimicitoare a populatiei si a valorilor deopotriva, aceasta tara are valori care atrag īn tara vizitatori de pe meleaguri īndepartate. Capitala tarii, Budapesta - "Perla Dunarii" - a fost trecuta de UNESCO pe lista patrimoniului mondial, īn virtutea splendidei ei panorame. Aici se gasesc, dupa Islanda, cele mai mari rezerve de izvoare termale din lume: apele tamaduitoare ale sutelor de izvoare izbucnind din adāncimi, contribuie la redobāndirea sanatatii multor mii de oameni.

2.Definirea problemei
Problema cu care se confrunta cele 5 tari:Romania, Italia, Ungaria, Rusia si Grecia este coruptia, privita din diferite puncte de veder si cu diferite forme. Coruptie... un cuvint cotidian. O spaga mica, o mica atentie, un favor, un NUP, o musamalizare, o licitatie manarita, un contract pe sub mana, un abuz in functie.

Dincolo de toate astea am vrut sa aruncam o privire asupra cifrelor seci, sa vedem cum stam la capitolul coruptie in raport cu celelalte tari care au candidat, candideaza sau vor candida la statutul de membru al Uniunii Europene (Cipru, Estonia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Republica Ceha, Slovacia, Slovenia, Ungaria - noile state membre, Bulgaria si Romania - tari candidate, Croatia si Turcia - urmatoarele tari candidate).

Am numit toate aceste tari Tari Candidate si Aspirante (TCA).Am plecat in acest studiu de la studiile si datele publicate de Transparency International cu privire la Indicele Perceptiei Coruptiei (CPI) si clasamentul tarilor in topul coruptiei in perioada 1997-2005.
Coruptia este un fenomen mondial, si a-l restrange la tarile in dezvoltare ar insemna luarea unei atitudini inacceptabil de optimiste.

Hans - Ludwig Zachert, seful Biroului Federal de Investigatii din Germania, a asemanat coruptia, ruginii: initial se manifesta pe ici pe colo, iar mai apoi se extinde pretutindeni. Acesta declara: "Oricat se bat guvernantii cu pumnii-n piept, coruptia in sectorul public nu se rezuma doar la cateva oi negre, ci este un fenomen de zi cu zi in Germania!" Conform aceluiasi, numarul de cazuri descoperite pana azi este de ordinul miilor.

Beneficiarul direct este crima organizata care, cu ajutorul unor functionari, aflati pe statul de plata, cauta sa obtina influenta asupra autoritatilor. Nici un sector nu este "scutit" de practici corupte sau quasi-corupte. Rar trece o zi fara ca alte si alte cazuri noi sa iasa la iveala. In iulie 1995 inalti functionari din industria auto au fost arestati sub acuzarea de a fi bagat in buzunar cateva "comisioane".

In tari in ascensiune, precum Koreea de Sud, sau Mexic, dar si in tari dezvoltate: Franta, Italia, Belgia sau Japonia, au fost operate nenumarate dosare penale, toate cu acelasi laitmotiv - CORUPTIA -. A nu se crede ca SUA a fost ocolita de acest flagel. Nici pe departe.

Publicatii din Marea Britanie, Olanda, Japonia precum si o voluminoasa bibliografie despre tangentopoli italieni intaresc supozitia ca nu exista civilizatie care sa nu cunoasca o forma sau alta de coruptie! Transparency International, o organizatie care a declarat razboi coruptiei, publica periodic un rating al tarilor lumii, in care apreciaza coruptia pe o scara de la 1 la 5. Nu mai putin de opt tari au primit "calificativul" maxim. Cu alte cuvinte: no baksheesh no business.

In primul rand, fara a ne ascunde dupa deget, am putea defini coruptia ca fiind abuzul de putere in urma caruia se inregistreaza beneficii sau avantaje personale. Aceasta putere se poate, dar nu este obligatoriu, sa se regaseasca in domeniul public. In afara de bani, beneficiile pot lua forma protectiei, a tratamentului preferential, a promovarii etc. O abordare diferentiata arata o mare varietate de valori, de la cultura la cultura, dupa care fenomenul este judecat.

In unele culturi cadourile si favorurile personale reprezinta o parte a codului nescris de conduita. In alta parte, o persoana care doreste sa-si exprime recunostinta pentru asistenta profesionala, poate ajunge repede in disgratie, tragand dupa ea si beneficiarul.

Daca unele tari permit deducerea mitelor din impozite sub denumirea de "cheltuieli de functionare" sau "cheltuieli speciale", altele, ca SUA, au legislatie anti-coruptie. Astfel, companiile multinationale au mai mult spatiu de manevra in ce priveste coruptia.
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.