Management general

7x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Facultate

Ca activitate, ca un fel de munca specifica, managementul poate fi definit ca actiune de dirijare a grupului, de alegere a caii, sau organizarea si realizarea actiunilor indreptate catre indeplinirea anumitor obiective. Literatura de specialitate arata ca procesul conducerii poate fi definit ca totalitatea metodelor cu ajutorul carora se determina, se clasifica si se realizeaza scopur[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Management general

Ca activitate, ca un fel de munca specifica, managementul poate fi definit ca actiune de dirijare a grupului, de alegere a caii, sau organizarea si realizarea actiunilor indreptate catre indeplinirea anumitor obiective. Literatura de specialitate arata ca procesul conducerii poate fi definit ca totalitatea metodelor cu ajutorul carora se determina, se clasifica si se realizeaza scopurile si sarcinile unui anumit grup.

Se considera ca a conduce inseamna : a decide, a organiza, a prevedea, a controla. In realitate, managementul nu inseamna numai una sau alta din activitatile mentionate, ci toate la un loc asamblate si chiar amplificate . Pentru studierea conducerii nu trebuie pornit de la anumite definitii, ci este necesar a observa ce se intampla cand se desfasoara in realitate procesul conducerii, pornind de la functiile manageriale, care fac ca intreaga activitate de munca in comun a oamenilor sa se situeze la un inalt nivel productiv si eficient impus in cadrul pietei.

Ca stiinta, managementul presupune stabilirea unor principii, metode si tehnici de lucru cu caracter general a caror utilizare trebuie sa asigure folosirea optima a potentialului uman, material si financiar din sistemul economic, al economiei de piata. Arta managementului reprezinta tocmai transpunerea acestor principii, metode si tehnici de lucru printr-un stil de conducere adaptat la conditiile concrete in care functioneaza sistemul de conducere.

Arta, ca tip specific de munca intelectuala care se desfasoara la mai multe nivele de conducere, rezulta dintr-un talent, alaturi de aplicarea unor cunostinte si incercari de a realiza un scop prin eforturi delibertive. Dar, pentru ca o arta sa ajunga, stiinta ea trebuie, ca arie de preocupari, sa se delimiteze de alte procupari prin metode si legi proprii. Managementul are la baza cercetari sistematice, cu legi si principii propii de larga valabilitate, cu metode specifice riguroase, cu instrumente de investigatie si de lucru caracteristice ei
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.