Management general

7x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Facultate

Dezghetarea - este faza de debut oficial al schimbarii. Personalul din cadrul organizatiei trebuie sa fie sensibilizat privind necesitatea schimbarii, se identifica fortele care sustin schimbarea ca si pe celecare se opun schimbarii.3 - Schimbarea efectiva - are loc in momentul in care organizatia este pregatita pe deplin pentru aceasta. Schimbarea efectiva se va face in timp cat mai scurt pentru [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Management general

Dezghetarea - este faza de debut oficial al schimbarii. Personalul din cadrul organizatiei trebuie sa fie sensibilizat privind necesitatea schimbarii, se identifica fortele care sustin schimbarea ca si pe celecare se opun schimbarii.3 - Schimbarea efectiva - are loc in momentul in care organizatia este pregatita pe deplin pentru aceasta. Schimbarea efectiva se va face in timp cat mai scurt pentru ca membrii organizatiei sa poata apoi "digera" aceasta noua stare de lucruri. Din acest moment trebuie sa intre in actiune procedurile de verificare si control a schimbarii, precum si mecanismele de aplicare a unor corectii la schimbarea initiala.

4 - Inghetarea - este faza prin care se reglementeaza noua stare de lucruri, nemaiputand sa existe schimbari semnificative in cadrul organizatiei o anumita perioada de timp.
5 - Evaluarea procesului de schimbare - se face dupa un anumit interval de timp, rezultatele acestei evaluari putand sa duca la demararea unui nou proces de schimbare dupa o anumita perioada de timp.
Este important de mentionat faptul ca astazi, intr-un mediu economic foarte dinamic schimbarile sunt mult mai dese si mai rapide decat cu 5 ani in urma. Pentru a te adapta la dinamica pietei, trebuie sa te schimbi, trebuie sa te racordezi la tendintele actuale.

Intregul proces este unul dificil si dureaza cu atat mai mult cu cat subiectul ales este mai complex. Cel mai radical mod de schimbare este cel cunoscut sub numele de reengineering care nu tine seama de nimic din ce exista la un moment dat si proiecteaza intreaga organizatie de la inceput (de la zero).Aplicatia 6. Pentru firma dumneavoastra, enumerati pe scurt factorii favorabili schimbarii si cei ce se impotrivesc acesteia. Care este raportul intre acestia?

Schimbarea se face in principal cu oameni si in majoritatea cazurilor pentru oameni. Calitatea resursei umane va duce in final la succesul sau la esecul schimbarii. Oamenii participa voluntar la schimbare daca sunt constientizati ca prin aceasta vor avea ceva de castigat (recompense materiale sau morale). De aceea in cazul acestui proces trebuie sa se tina seama de identificarea nevoilor psihosociale ale acestora.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.