Management financiar - concept, functii

7x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Facultate

Prevederea inseamnA" strA"pungerea viitorului, cunoaAżterea viitorului. Este esenAial AżI este cheia succesului firmei. O firma care prevede, cunoAżte, se pregA"AeAżte, este ami solidA" mai putin ameninAata de riscuri. De accea AżtiinAa a realizat o multitudine de mijloace si metode. Sunt multe AżI AżtiinAa le-a grupat din punct de vedere al orizontuluide timp pentru care s-au creat - previziune p[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Management financiar - concept, functii

Prevederea inseamnA" strA"pungerea viitorului, cunoaAżterea viitorului. Este esenAial AżI este cheia succesului firmei. O firma care prevede, cunoAżte, se pregA"AeAżte, este ami solidA" mai putin ameninAata de riscuri. De accea AżtiinAa a realizat o multitudine de mijloace si metode. Sunt multe AżI AżtiinAa le-a grupat din punct de vedere al orizontuluide timp pentru care s-au creat - previziune pe termen scurt, mediu si lung. Din punct de vedere al instrumentelor de previiune, cele pe termen lung sunt grupate sub genericul prognoze, cele pe termen mediu sunt denumite planuri iar cele pe termen scurt, programe.

Previziunea este saltul din situaAia actualA".Pentru a se putea realiza acest salt firma trebuie sa se debaraseze sau sA" elimine factorii franatori AżI sA"i amplifice pe cei pozitivi. Trebuie sA" asimileze noi procedurisau acAiunini altele decat cele de panA" acum. Coordonarea este unirea eforturilor pe direcAiile necesare. Pentru coordonare sunt necesare in primul rand obiective clare, apoi trebuie cuantificate cu claritate resursele AżI toate trebuie incorporate in programe. "n legA"turA" cu coordonarea, specialiAżti spun cA" numai prin cuplarea raAionala a eforturilor se poate realiza o creAżtere a producAie cu peste 20%. Coordonarea presupune comunicare. Comunicarea inseamnA" informaAie iar informatia inseamna forAA".

Antrenarea ( comanda ) inseamna sistemul decizional al firmei. O decizie din punct de vedere al managementului - inAelegem alagerea unei variante de urmat dintr-o multitudine de alternative posibile. Este o relatie direct proporAionalA" intre calitatea deciziei AżI valoarea profitului. Fiecare decizie inainte de a se aplica trebuie tradusa in eforturi AżI efecte. S-a dezvoltat o intrega literaturA" privind elaborarea, fundamentarea AżI urmarirea deciziilor. Deciziile au fost clasificate dupA" criteriile urmA"toare: decizii in conditiile de risc, de certitudine, de previziune AżI de corecAie.

SA" nu se ia niciodatA" o decizie care sA" nu fie insoAitA" de un sistem de control. "nseamna cA" avem de-a face cu un management hazardant.
Evaluarea si controlul este funcAia prin care se confirma sau se infirmA" realizarea celorlalte funcAii. AceastA" funcAie e fit-back-ul managementului. Controlul nu trebuie sA" perburbe activitatea, trebuie sA" o coordoneze, sA" o stimuleze, trebuie sa aiba un pronunAat caracter prospectiv, preventiv AżI corectiv.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.