Management financiar - concept, functii

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.89

nivel: Facultate

IncA" in cadrul firmelor avem un management neadaptat in intregime la cerintele pietei.10. Restructurarea, atat globalA" cat sI secventialA" a intregii activitA"tii economice. Restructurarea este trecerea de la organizarea piramidalA" la organizarea orizontalA", la construirea de structuri plate, autonome, stimulative.11. Globalizarea activitA"tii economice - economia mondialA" are tendinte sA" de[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Management financiar - concept, functii

IncA" in cadrul firmelor avem un management neadaptat in intregime la cerintele pietei.10. Restructurarea, atat globalA" cat sI secventialA" a intregii activitA"tii economice. Restructurarea este trecerea de la organizarea piramidalA" la organizarea orizontalA", la construirea de structuri plate, autonome, stimulative.11. Globalizarea activitA"tii economice - economia mondialA" are tendinte sA" devinA" un stat, un sistem in care elementele sistemului se conditioneazA" tot mai puternic de la o zi la alta.

Cerinte la care trebuie sA" rA"spundA":1. Atat firma cat sI oamenii se pot legitima sI aprecia, salariza sI stimula numai in raport cu valoarea adA"ugatA".2. SA" situeze ca obiective prioritare ale firmei intre alti indicatori de performantA" urmA"orii: productivitatea muncii, investitiilor, gradul de absortie al pietei, inovarea, valoarea adA"ugatA", susccesul in concurentA" sI gradul de eliminare a punctelor slabe ale firmei.

Prevederea inseamnA" strA"pungerea viitorului, cunoasterea viitorului. Este esential sI este cheia succesului firmei. O firma care prevede, cunoste, se pregA"teste, este ami solidA" mai putin amenintata de riscuri. De accea stiinta a realizat o multitudine de mijloace si metode. Sunt multe sI stiinta le-a grupat din punct de vedere al orizontuluide timp pentru care s-au creat - previziune pe termen scurt, mediu si lung.

Din punct de vedere al instrumentelor de previiune, cele pe termen lung sunt grupate sub genericul prognoze, cele pe termen mediu sunt denumite planuri iar cele pe termen scurt, programe. Previziunea este saltul din situatia actualA".Pentru a se putea realiza acest salt firma trebuie sa se debaraseze sau sA" elimine factorii franatori sI sA"i amplifice pe cei pozitivi. Trebuie sA" asimileze noi procedurisau actiunini altele decat cele de panA" acum.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.