Management de proiect

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.83

nivel: Facultate

Analiza de retea presupune aranjarea activitatilor in: activitati pe sageti, activitati pe noduri. Acestea vor estima marja de timp (timpul de care dispune pentru desfasurarea unei activitati), marja libera (marja unei activitati ce paote fi folosita de aceasta fara a perturba pe celelalte), marja de timp totala (resursa comuna a tuturor activitatilor pe drumul de la nodul de start la cel final) s[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Management de proiect

Analiza de retea presupune aranjarea activitatilor in: activitati pe sageti, activitati pe noduri. Acestea vor estima marja de timp (timpul de care dispune pentru desfasurarea unei activitati), marja libera (marja unei activitati ce paote fi folosita de aceasta fara a perturba pe celelalte), marja de timp totala (resursa comuna a tuturor activitatilor pe drumul de la nodul de start la cel final) si drumul critic (drumul cu cea mai mica marja totala de timp)Implementarea reprezinta demararea proiectului pe baza planificarii facute.

Este etapa cand toate activitatile sunt demarate in ordinea stabilita.
Este etapa cand se trece la actiune efectiv, este perioada cand se arata adevarata competenta a managerului de proiect. In aceasta perioada vor exista evaluari in diferite puncte critice, prestabilite in planificare. Finalizarea are loc dupa implementare si este reprezinta o diagnosticare a intregii activitati, a rezultatului si a echipei. Este etapa in care se da un verdict final asupra rezultatului.
Toate categoriile de participanti la implementarea proiectului doresc sa asiste, conform

intereselor particulare, la derularea si controlul activitatilor.
Principalii parteneri sunt: A - Finantatorul (guvern sau organisme care dezvolta programe de cercetare,dezvoltare sau de alta natura).
- poate stabili norme legislative specifice dupa care se va desfasura proiectul.- poate cere un grad mare de control in implementarea proiectului pentru a se asigura ca el se realizeaza la timp si in standardele prevazute. pentru ca poate oferi facilitati prin concesionari, dezvoltari ulterioare, dupa terminarea proiectului, poate cere control monetar si de mediu pe termen lung.

B - Conducatorul de proiect- El este responsabil de securitatea financiara a proiectului, precum si de implementarea
acestuia. Trebuie sa confere cele mai mari garantii pentru acoperirea riscurilor proiectului.C - Sponsor
- Sunt actionarii pe termen scurt (numai pe perioada implementarii proiectului). Ei pot participa numai la anumite etape de realizare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.