Management comparat

1x punct

categorie: Management

nota: 9.95

nivel: Facultate

Managementul comparat raspunde unei game largi de necesitati, atat individuale cat si de grup, cu tendinta de intensificare, pe masura adancirii diviziunii sociale a muncii, a dezvoltarii relatiilor internationale si a cresterii rolului informatiilor, lucru reflectat si in cresterea semnificativa a rolului managementului comparat axat pe valorificarea informatiilor manageriale abordate contextual.[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Management comparat

Managementul comparat raspunde unei game largi de necesitati, atat individuale cat si de grup, cu tendinta de intensificare, pe masura adancirii diviziunii sociale a muncii, a dezvoltarii relatiilor internationale si a cresterii rolului informatiilor, lucru reflectat si in cresterea semnificativa a rolului managementului comparat axat pe valorificarea informatiilor manageriale abordate contextual.

Astfel, managementul are un rol tot mai important, adesea chiar decisiv, managementul comparat reprezentand una dintre cele mai pretioase cuceriri ale ultimelor decenii pe planul intensificarii si eficientizarii activitatilor economice, stiintifice, tehnice cu caracter international.In continuarea referatului voi face o comparatie intre dezvoltarile recente economico-sociale dintre Romania si respectiv, Spania.

Dupa marea crestere economica de la sfarsitul anilor 1980, economia spaniola a intrat in recesiune in anul 1992. Odata cu intrarea Spaniei in Comunitatea Economica Europeana, predecesoarea Uniunii Europene, la 1 ianuarie 1986 a devenit necesara deschiderea economiei, modernizarea industriei, imbunatatirea infrastructurii si revizuirea legislatiei economice, pentru a indeplini cerintele Uniunii Europene.

Facand acest lucru, Spania a accelerat cresterea Produsului Intern Brut, a redus datoriile publice, rata somajului a scazut de la 23% la 15% in 3 ani si a redus inflatia la mai putin de 3 %.; cele mai importante provocari pentru economia spaniola sunt reducerea deficitului public, o reducere mai mare a ratei somajului, reformarea legilor muncii, reducerea inflatiei, cresterea randamentului productivitatii si cresterea nivelului Produsului Intern Brut pe cap de locuitor.

Economia se redreseaza incepand cu 1995,datorita cresterii increderii consumatorilor si a consumului privat, desi aceasta crestere a fost mai mica in ultimii ani. Somajul inca reprezinta o problema pentru spanioli - in 2005, rata somajului era de 8,5% - cu toate astea, cifra respectiva demonstreaza o situatie mai buna fata de nivelele anterioare. Devalorizarea pesetei de-a lungul anilor 1990 a facut mai competitive exporturile, dar forta de care a dat dovada euroul de cand a fost adoptat (la sfarsitul lui 2003, un euro avea ca echivalent 1, 25 dolari) a provocat indoieli in legatura cu posibilitatea ca preturile sa fie prea inalte pentru cumparatorii straini.

Acest fapt s-a vazut compensat de catre facilitatile comerciale intre tarile din zona euro.O problema cronica in Spania este aceea a cresterii excesive a pretului locuintelor, datorata speculei inmobiliare generalizate, modei celei de a doua locuinte, turismului rezidential masiv de britanici si germani, spalarii banilor de catre mafii, cresterii populatiei datorita imigratiei, a maririi finantarii primariilor, etc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.