Management - resurse umane

7x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Facultate

Acest profil se bazeaza pe profilul PVRO pentru judecatori din 18 aprilie 2000 si pe documentul numit "Algemene doelen initiele opleiding tot rechter" de grupurile de lucru ale PVRO, adoptat la intalnirea presedintilor de tribunal din 19 februarie 200. Profilul include si informatii din documentele numite "Wijzer met Loopbaanwijzers", realizate de Raad voor de rechtspraak, recomandari ale grupului[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Management - resurse umane

Acest profil se bazeaza pe profilul PVRO pentru judecatori din 18 aprilie 2000 si pe documentul numit "Algemene doelen initiele opleiding tot rechter" de grupurile de lucru ale PVRO, adoptat la intalnirea presedintilor de tribunal din 19 februarie 200. Profilul include si informatii din documentele numite "Wijzer met Loopbaanwijzers", realizate de Raad voor de rechtspraak, recomandari ale grupului de proiect pentru pregatire profesionala din 18 decembrie 2002 si publicatia LTP "Het functieprofiel van de rechter bezien vanuit pszchologisch perspectif" din decembrie 1995.

Acest profil este considerat ca un punct de plecare pentru programul de formare initiala a judecatorilor. Judecatorul este numit in cadrul unei sectii a unui Tribunal. De obicei, un Tribunal are 5 sectii: drept administrativ (care include si directia pentru straini), drept civil, dreptul familiei, drept penal si Judecatoria. Aceste 5 sectii sunt impartite mai departe in directii care se ocupa de diferite tipuri de spete. In fiecare dintre aceste directii se gasesc, in general, urmatoarele persoane: presedinti de sectii, presedinti de directii (nu si pentru complet), judecatori, grefieri, grefieri de sedinta si personal administrativ. Presedintele de sectie gestioneaza activitatea intregii sectii.

Trebuie ca un judecator sa poata fi numit in cel putin doua dintre aceste 5 sectii, sau sa fie specializat intr-un anumit domeniu juridic.
Judecatorul raspunde de numarul de hotarari emise si de colaborarea cu ceilalti judecatori, si cu personalului juridic si administrativ.
Judecatorul raspunde de asigurarea unei judecati corecte, din punct de vedere al continutului juridic si al perioadelor inscrise si, in acest scop, pastreaza legatura cu personalul juridic si administrativ.

Atunci cand gestioneaza o speta, judecatorul trebuie sa asigure echilibrul intre celeritatea cu care gestioneaza speta si calitatea juridica si de substanta a hotararii. In special in perioadele foarte aglomerate, judecatorul trebuie sa respecte acest echilibru. Capacitatea de a conduce o audiere, de a identifica rapid pozitiile juridice si de a da un rationament clar si bine formulat pentru hotararea luata joaca un rol important in obtinerea acestui echilibru.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.