Managemenrul resurselor mane in context european

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.70

nivel: Facultate

In firmele europene se constata o folosire a practicilor de munca flexibile, acestea generand avantaje, dar si dezavantaje. De la tara la tara se folosesc diferite variante ale muncii flexibile in functie de perspectivele considerate.Exista presiuni reale pentru schimbarea sistemului de salarizare in Europa. Tendinta este clara spre individualizarea salariului, adica legarea lui de performantele f[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Managemenrul resurselor mane in context european

In firmele europene se constata o folosire a practicilor de munca flexibile, acestea generand avantaje, dar si dezavantaje. De la tara la tara se folosesc diferite variante ale muncii flexibile in functie de perspectivele considerate.Exista presiuni reale pentru schimbarea sistemului de salarizare in Europa. Tendinta este clara spre individualizarea salariului, adica legarea lui de performantele fiecaruia. Se constata existenta unor diferente de salarizare intre tarile Europei, fiind influentate de impozite si de contributiile patronilor si angajatilor.

Se pune un tot mai mare accent pe extinderea comunicarii cu angajatii, remarcandu-se in tarile europene o tendinta de crestere a acesteia, axata mai ales pe comunicarea directa, precum si cresterea volumului de informatii care sunt oferite angajatilor.Se acorda o atentie mare pregatirii si perfectionarii profesionale a angajatilor, determinata de dezvoltarea rapida a tehnologiilor, dar se constata existenta unor diferente mari in tarile europene privind gradul in care se face analiza sistematica a nevoilor de pregatire si a metodelor folosite in acest scop. Pentru eficienta pregatirii un rol important le revine managerilor de la nivelurile inferioare.

Referitor la oportunitatile egale de munca in Europa, se constata iarasi mari diferentieri intre tari, dar in general se incearca adoptarea anumitor politici pentru indepartarea discriminarilor bazate pe sex, etnie sau invaliditate. Pe parcursul acestei lucrari sunt prezentate principalele probleme ale MRU in cateva tari europene, iar evidentierea comparativa a particularitatilor abordarilor specifice firmelor din fiecare tara ajuta foarte mult la formarea unei imagini cu privire la dezvoltarea fiecarei tari din acest punct de vedere.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.