Mamografia

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.71

nivel: Facultate

Daca conturul este neregulat, poate fi cancer. Rezultatul mamografiei il poti obtine imediat, pentru a fi scutita de anxietati prelungite. Dupa aceea, vei merge la o alta consultatie pentru interpretarea rezultatului. Cum sa te pregatesti Poti contribui la acuratetea mamografiei astfel: Programeaza-te imediat dupa oprirea menstruatiei. Sanii sunt mai putin tensionati, structura lor nu mai e foart[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Mamografia

Daca conturul este neregulat, poate fi cancer. Rezultatul mamografiei il poti obtine imediat, pentru a fi scutita de anxietati prelungite. Dupa aceea, vei merge la o alta consultatie pentru interpretarea rezultatului. Cum sa te pregatesti Poti contribui la acuratetea mamografiei astfel: Programeaza-te imediat dupa oprirea menstruatiei. Sanii sunt mai putin tensionati, structura lor nu mai e foarte densa, si astfel se diminueaza posibilitatea ca tumoarea sa nu fie detectata.

Nu folosi deodorant, parfum, ulei sau alte lotiuni - atat pe sani, cat si la axile. Pe film, acestea pot aparea ca microcalcifieri.
Adu ultima mamografie facuta. E important ca radiologul sa compare imaginile anterioare (daca exista) cu cele actuale, pentru a descoperi eventuale modificari si tumorile incipiente.
Explica simptomele. Asigura-te ca radiologul intelege ce anume investigheaza (fie ca e un nodul, o modificare a forme sanului sau altceva).

Alege o imbracaminte in doua piese, cu pantaloni sau fusta - sa nu fie nevoie sa te dezbraci de tot, ci numai de la brau in sus.
Intreaba daca poti lua un calmant usor - in cazul in care te sperie scurta durere pricinuita de presiunea asupra sanilor.
Nu te astepta ca rezultatul mamografiei sa fie diagnosticarea definitiva - celulele nu se pot vedea pe film. Radiologul va descrie in fisa ta medicala cum arata nodulul respectiv - ce forma, densitate si dimensiuni are, cum se prezinta marginile.

Daca parerea lui e ca:
"Poate fi cancer"- inseamna ca o biopsie este indispensabila.
"Este suspect"- trebuie facute si alte investigatii, inclusiv biopsie.
"Este negativ" (sau tumoarea e considerata benigna). Nici acest rezultat nu poate fi considerat definitiv. Desi mamografia nu sugereaza ca ar fi cancer, nu se stie totusi cum si de ce a aparut nodulul. Asa ca e nevoie sa faci si alte teste in continuare. Chiar daca rezultatul mamografiei este bun, trebuie sa mergi din nou la consultatie pentru a vedea ce ai de facut in continuare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.