Mama, femeia cea mai draga-eseu

3x puncte

categorie: Romana

nota: 9.18

nivel: Gimnaziu

Cu familia dar și cu cei din jur se poartă frumos, este comunicativă și are foarte mulți prieteni, adoră să stea de vorbă si să ințealeagă problemele fiecăruia. Pasiunea mamei mele este tricotajul și gătitul. In timp ce tricota, eu făcându-mi liniștită temele imi plăcea să cer părerea mamei pentru a-mi explica diferitele lucruri neînțelese făcându-mă neatentă la ce încerca să îmi explice ci doar [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Mama, femeia cea mai draga-eseu

Cu familia dar și cu cei din jur se poartă frumos, este comunicativă și are foarte mulți prieteni, adoră să stea de vorbă si să ințealeagă problemele fiecăruia. Pasiunea mamei mele este tricotajul și gătitul. In timp ce tricota, eu făcându-mi liniștită temele imi plăcea să cer părerea mamei pentru a-mi explica diferitele lucruri neînțelese făcându-mă neatentă la ce încerca să îmi explice ci doar la modul cum mă privea și cum mă făcea să înțeleg.

Când îi cere ajutorul altcineva răspunde la apelul acelei persoane, chiar dacă mai are ceva de făcut nu se lasă până nu duce la bun sfârșit acest lucru.Ea mi-a dăruit viată m-a alintat la sânul ei și ma învătat a vorbi. Întotdeauna are câte un cuvânt și un sfat de încurajare pentru mine, chiar și atunci când este dezamăgită de către ceilalți. După o vorbă bună și o mângâiere din partea ei toată supărarea și durerea dispare de parcă nici nu aș fi simțit-o.

Iubirea ei este neprețuită, este ca un tablou ce merită să fie pus în ramă și expus publicului, toată lumea fiind fermecată de frumusețea acestuia. Dacă aș putea să o pot desena pe mama în floarea gingașă a trandafirilor să-i pot mirosi, să simt mereu căldura ei aparte. Alături de mama bolta vieții mele e mereu linistită si senină fără urmă de nori.

Mama este o floare sfântă care îmi este îngrijitor, dar mai presus de toate îmi este și prietenă. Este ca o carte de povești ce îmi dezvăluie ce este bine si ce este rău, ce este drept și nedrept, frumos sau urât, ce lucruri sunt cinstite și care nu sunt, modul cum să treci prin această lume cu “capul sus”. Chipl ei cel blând și surâzător îmi este cusut cu fir de aur în inimă ce-l port in suflet mereu, iar ori de câte ori îmi este greu, face ca totul să devină mult mai ușor și mai plăcut.

Este lumina vieții mele ce nu se stinge niciodată ce strălucește in mine ca steaua de pe cer, ea este leagănul de povești ce mi-a mângaiat copilăria și a făcut ca orice zi petrecută alături de ea să fie o zi de basm. Este luceafărul ce apare in noaptea misterioasă reușind să dezvăluie totul cu lumina lui.

Când mama îmi este alături mă simt mult mai bine, mă strânge la pieptului ei și ascult cum îi bate inima așa de tare de parcă sta să iasă din piept. Mă iubește așa de mult incât dragostea ce mi-o poartă mă ajută să trec peste orice. Aș vrea să ramână lânga mine, să îmi zâmbească cu ochii mari si limpezi, să știe să mă alinte, să mă ajute când am nevoie de ea.

Numai mama face ca totul să mi se pară ușor, ea are întotdeauna cea mai bună soluție la problemele mele, numai ea știe să îmi aline suferința sau să mă incurajeze pentru a capăta incredere in mine,este singura care mă poate face să mă simt cea mai importantă persoană din viața ei.

Eu la rândul meu o iubesc și o prețuiesc,dragostea pentru ea o pot asemăna cu un trandafir roșu, proaspăt aflat in zorii dimineții cu bobițe de rouă deasupra și deasemenea aceasta este puternică precum o stâncă ce nu poate fi mișcată de nimeni niciodată.
În încheiere îmi doresc ca fiecare copil fie e mai mare sau mai mic să nu uite niciodată că mama este cea mai de preț comoară pe care o avem, este cea care ne călauzește pașii în viață, fiind singura femeie ce merită să-i fie acordată importanța cu adevărat necesară.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.