Malnutritia in Africa

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.65

nivel: Liceu

Malnutritia afecteaza toate organele corpului, opreste cresterea si dezvoltarea copilului si deterioreaza functiile imunologice ale organismului, care devin similare celor observate la copiii infectati cu virusul HIV.

Aceste modificari ale reactiilor imune determina o predispozitie a copiilor la infectiile cronice sau acute. Diareea, care survine in mod obisnuit la copiii malnutri[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Malnutritia in Africa

Malnutritia afecteaza toate organele corpului, opreste cresterea si dezvoltarea copilului si deterioreaza functiile imunologice ale organismului, care devin similare celor observate la copiii infectati cu virusul HIV.

Aceste modificari ale reactiilor imune determina o predispozitie a copiilor la infectiile cronice sau acute. Diareea, care survine in mod obisnuit la copiii malnutriti, cauzeaza anorexie, scaderea absorbtiei nutrientilor, cresterea necesitatilor metabolice si pierderea directa a nutrientilor.

Copiii pot avea si carente de micronutrienti, care au un efect negativ asupra cresterii si dezvoltarii. Se estimeaza ca 2 milioane de persoane din intreaga lume prezinta carente de iod, fier, zinc si vitamina A.

Copiii care sufera de malnutritie cronica prezinta modificari de comportament: iritabilitate, apatie si diminuarea relationarii sociale, anxietate si tulburari ale atentiei. Gradul de retard si de deficiente depinde de severitatea si de durata insuficientei aportului alimentar, precum si de varsta la care apare malnutritia. In general, aportul alimentar insuficient la varste mai mici are un prognostic mai putin favorabil.

Frecventa
In prezent, mai mult de jumatate din copiii din Asia de Sud sufera de malnutritie protein- calorica (MPC), ceea ce reprezinta o prevalenta de 6,5 ori mai mare decat in emisfera vestica. In Africa subsahariana, aproximativ 30% din copii sufera de MPC.

In tarile subdezvoltate, mai mult de 50% din cele 10 milioane de decese inregistrate anual sunt provocate direct sau indirect de malnutritia la copiii mai mici de 5 ani.ONU: Una din sase persoane de pe Glob sufera de foame.Numarul de persoane care sufera de malnutritie la nivel global a ajuns la un nivel foarte mare, agentiile ONU avertizand ca peste un miliard de persoane de pe Glob sunt subnutrite. Adica una din sase persoane.

Problema malnutritiei la nivel global devine tot mai serioasa, pe fondul crizei economice si pe fondul crizei alimentelor, potrivit unui raport al Organizatiei pentru Hrana si Agricultura a ONU si Programului Mondial pentru Hrana, informeaza Press TV.

"Numarul in crestere a persoanelor care sufera de malnutritie este intolerabil. Avem posibilitatile economice pentru a eradica fenomenul, ceea ce lipseste este vointa politica", a declarat directorul general al organizatiei, Jacques Diouf.

Preturile mari la alimente si veniturile scazute sunt principalul motiv pentru cresterea numarului de persoane subnutrite. Criza economica a redus ajutoarele straine si investitiile in tarile mai putin dezvoltate, si va reduce veniturile celor care lucreaza in alt tari, arata raportul.

Cea mai mare crestere din ultimii 20 de ani privind numarul persoanelor subnutrite a fost inregistrata in tarile africane, adica in Republica Congo, urmata indeaproape de Burundi, Eritrea, Sierra Leone, Comoros si Zimbabwe.

Cauze
Aportul alimentar insuficient este cea mai comuna cauza a malnutritiei, in special in tarile subdezvoltate si poate avea urmatoarele cauze: hipogalactia materna (scaderea secretiei lactate), diversificarea tardiva a alimentatiei, dilutiile necorespunzatoare de lapte, dificultati de alimentatie (anomalii ale cavitatii bucale, regurgitatii cronice, varsaturi cronice).Alte cauze sunt si infectiile repetate sau trenante: bronhopneumonii, infectii urinare cronice, diarei, sifilis, tuberculoza.


DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.