Magazinul

1x punct

categorie: Management

nota: 9.75

nivel: Facultate

Pe triada producator-comert-consumator se sprijina existenta magazinului. Fiecare factor al acestei combinatii percepe in maniera sa magazinului, ca o functie diferita in raport cu obictivele urmarite:pentru producator magazinul este locul de desfacere a propriului produs;comerciantul exploateaza magazinul pentru a rentabiliza investitiile sale si a asigura intretinerea cu eficienta corespunzatoar[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Magazinul

Pe triada producator-comert-consumator se sprijina existenta magazinului. Fiecare factor al acestei combinatii percepe in maniera sa magazinului, ca o functie diferita in raport cu obictivele urmarite:pentru producator magazinul este locul de desfacere a propriului produs;comerciantul exploateaza magazinul pentru a rentabiliza investitiile sale si a asigura intretinerea cu eficienta corespunzatoare a bazei tehnico-materiala pe care o detine.consumatorul se adreseaza magazinului pentru a-si satisface nevoile personale.

Amplasarea magazinului este facuta avand in vedere institutiile din jur, traficul, posibilitatea amenajarii unei parcari pentru automobile.
Fundamentarea deciziilor privind proiectarea noilor magazine, precum si remodelarea celor existente pentru a fi reutilizate, se sprijina pe cunoasterea viguroasa a factorilor care conditioneaza volumul si structura cererii marfurilor a populatiei din perimetru ariei de atractie a magazinului respectiv.

Aria comerciala sau de atractie a unu magazin este acel spatiu delimitat geografic din care isi atrage clientii si implicit asi asigura cifra de afaceri sau vanzari. Deci, aria comerciala sau zona de atractie este acea zona inconjuratoare din cadrul careia magazinul isi asigura aproximativ nouazeci la suta din vanzarile de marfuri .

In ceea ce priveste dimensionarea magazinelor de mari suprafete in practica comerciala din tara noastra precum si din alte tari, se evidentiaza tendinta de fundamentare a unor norme orientative concretizate fie intr-o pondere ce urmeaza sa o detina tipul de magazin in volumul vanzarilor de marfuri sau in suprafata de vanzare determinata pe ansamblul comertului fie intr-un numar de tipodimensiuni, stabilite in functie de numarul populatiei de servit si implicit de volumul cererii de marfuri a populatiei.
1.2. AMBIANTA MAGAZINULUI
Ambianta este efortul de a proiecta un magazin in scopul de a produce efecte emotionale specifice cumparatorului marind astfel probabilitatea realizarii actului de cumparare a produsului, produselor dorite.

Ambianta este o componenta majora a imaginii magazinului si poate fi definita ca efectul senzorial creat de design-ul sau. Design-ul magazinului se refera la stilul acestuia pus in valoare de catre caracteristice fizice a cladirii in care functioneaza.Ambianta magazinului trebuie sa fie in intregime in concordanta cu imaginea dorita a magazinului, astfel o ambianta adecvata asigura tinta pe care comerciantul doreste sa o admire pe piata.

DESIGN-UL EXTERIOR:
1.FATADA MAGAZINULUI
Fatada magazinului este o forma majora de promovare a vanzarilor pentru comerciantul en-detail.Ea functioneaza ca interfata intre imaginea magazinului si comunitatea umana pe care acesta o promoveaza.
Ea trebuie sa capteze atentia trecatorilor sugerandu-le cu rapiditate profilul magazinului si elementele distincte fata de concurenta din vecietate.

Este de retinut faptul ca aprecierea aspectului exterior al magazinului este data nu numai de costul materialelor folosite in construirea fatadei (caramida, marmura, metale) dar si de rezistenta lor la conditiile de clima.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.