Magazinele Tesco si Kenvelo

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.65

nivel: Facultate

Kenvelo SA este o companie ceha de imbracaminte, fondata
de Dany Himi si David Dahan in 1991. Himi a intrat in lumea
modei prin vanzarea de tricouri in centrul orasului Praga, intro
zi calduroasa de vara.

Observand potentialul acestei industrii l-a cooptat pe prietenul sau David Dahan in afacere. La inceput cei doi prieteni au dezvoltat un lant de imbracaminte [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Magazinele Tesco si Kenvelo

Kenvelo SA este o companie ceha de imbracaminte, fondata
de Dany Himi si David Dahan in 1991. Himi a intrat in lumea
modei prin vanzarea de tricouri in centrul orasului Praga, intro
zi calduroasa de vara.

Observand potentialul acestei industrii l-a cooptat pe prietenul sau David Dahan in afacere. La inceput cei doi prieteni au dezvoltat un lant de imbracaminte ieftina, in special bazata pe blugi, numita Himi's Jeans, pe care l-au extins rapid in Slovacia si 1G996, din dorinta de a-si dezvolta afacerea si de "a face diferenta" pe piata modei, Himi a decise rsma Iann ia. intemeieze un nou brand, in felul acesta venind in intampinarea cerintelor clientilor sai. Kenvelo, denumirea noului brand insemna in ebraica "da-si-nu", reflectand greutatea cu care managerii firmei au cazut de accord asupra unui nume.

Cu o echipa de designeri la Praga, Kenvelo si-a inceput productia in Turcia, urmata de deschiderea unor nou puncte de lucru in
China, India, Pakistan, Coreea, Romania, Polonia si Cehia.
Bucurandu-se de un mare succes in randul tinerilor, Kenvelo si-a extins rapid vanzarile in Europa Centrala si de Est, precum si in Orientul Mijlociu. Unele dintre cele mai importante piete pentru Kenvelo au fost cele din Romania, Ungaria, Croatia, Israel sau Rusia.

Aici au fost deschise magazine ale companiei mama sau in sistem de franciza.
Kenvelo are momentan peste o mie de angajati, in peste doua mii de magazine, in Cehia, compania fiind ce-a de-a doua retea de vanzare cu amanuntul dupa Tesco.

Cu o oferta bogata de produse, de la pantaloni, fuste, bluze sau geci la incaltaminte si accesorii, Kenvelo se adreseaza in primul rand tinerilor, fete si baieti, cu varste cuprinse intre 15 si 30 de ani, cat si copiilor, pentru care a creat linii speciale.

Motto-ul Kenvelo este "moda si calitate la cel mai bun pret", brandul dorind sa-si puna amprenta in lumea modei, inspirand tinerii cu noile tendinte si stiluri. Kenvelo are in Romania peste 40 de magazine, amplasate in orase cu peste 100 000 de locuitori, pe arterele principale sau in centrele comerciale.

In prezent are aproximativ 270 de magazine in 19 tari:Republica Cheha, Croatia, Slovacia, Germania, Ungaria, Israel, Bilgaria, Rusia, Austria, Marea Britanie, Lituania, Belarus, Albania, Latvia, Estonia, Malta, Ucraina, Serbia si Romania
In Romania, firmea avea 39 de magazine in 20 de judete in anul 2008 si o cifra de afaceri de 9,9 milioane euro in anul 2006.

Magazine Kenvelo in Romania: AFI Cotroceni, Baneasa Shopping City, Bucuresti Liberty, Bucuresti Sun Plaza, Arad Armonia, Bacau Arena, Aurora Mall, Iulius Mall, Polus Mall Cluj, City Park, Gold Plaza, Pitesti Euromall, Lotus, Promenada Mall, Galleria Piatra Neamt, Sibiu Shopping City, Suceava Shopping City, Timisoara Iulius Mall.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.