Mafia italiana, legaturi la virf in Romania

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.96

nivel: Liceu

"Euro Agri" SRL mai apar asociati Giacinto Scianna, Antonino Fontana si un anume Rosario Raneri; in "Habitat" SRL mai figureaza ca actionari si italienii Nunzio Psalia, Leonardo Vicenzo Pironti Pietradura, Vicenzo Antonucci si Roco Alabiso. O parte din asociatii de mai sus ai lui Brener sint cunoscuti in Italia ca membri ai Cosa Nostra. Indirect sau cel putin in acte, Brener devine astfel asociat [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Mafia italiana, legaturi la virf in Romania

"Euro Agri" SRL mai apar asociati Giacinto Scianna, Antonino Fontana si un anume Rosario Raneri; in "Habitat" SRL mai figureaza ca actionari si italienii Nunzio Psalia, Leonardo Vicenzo Pironti Pietradura, Vicenzo Antonucci si Roco Alabiso. O parte din asociatii de mai sus ai lui Brener sint cunoscuti in Italia ca membri ai Cosa Nostra. Indirect sau cel putin in acte, Brener devine astfel asociat al organizatiei criminale siciliene.

"Fulga mi-a cerut sa-i organizez o intilnire lui Iliescu"
Pe omul care a creat in Romania firme cu persoane implicate in mafia italiana l-am contactat telefonic la Roma, sunind la un numar care aparea pe unul dintre faxurile prin care se interesa daca dl Moucha a cistigat in alegerile din 1996 pentru a-l felicita. Pe linga precizarile cu privire la fiecare personaj roman in parte despre care l-am intrebat, Brener ne-a mai povestit si despre alte legaturi. Iata ce ne-a declarat: "Eu l-am cunoscut si pe Filip, directorul de la Tractorul, din copilarie, sintem consateni. L-am cunoscut in 1995 si pe domnul Fulga, pe cind eram reprezentant al firmei americane AT&T.
"Pe Iliescu nu il mai vazusem de multi ani"

El m-a contactat si mi-a cerut ajutorul pentru a aranja o intilnire intre Iliescu si niste oameni de afaceri americani, in timpul unei vizite oficiale in SUA. Am fost acolo, am tradus pentru delegatie si m-am reintilnit cu ocazia asta cu Iliescu, pe care nu-l mai vazusem de foarte multi ani. De Astra am fost apropiat pina la un moment dat. Cind eu nu am fost cooptat ca membru fondator, m-am desprins de banca. Nu am fost acceptat pentru ca n-a vrut Seghete, care juca cartile pe fata si pe dos acolo. N-am vrut sa intru in jocul lor. Eram dispus sa investesc in banca, dar a lipsit obiectul muncii.

Eu cunosc multa lume. L-am cunoscut foarte bine si pe Georgica Paunescu, pe cind lucra la Comertul Exterior si cind era atasat la Milano". Referitor la mafiotii italieni cu care este asociat, Paul Brener nu prea isi aminteste multe. "Eu, in ultimul timp, n-am prea lucrat cu italieni. In Raneri Rosario nu am prea multa incredere pentru ca nu lucreaza onest cu toata lumea. Nici cu mine nu a fost onest. Nu mai am firma cu el, "Euro Agri" am desfiintat-o acum patru-cinci ani.

El mi-a facut cunostinta cu italienii cu care am deschis firme in Romania. Scianna Giacinto sta in Calabria de foarta multa vreme. De Antonino Fontana si Giuseppe Mattina nu am auzit, nu-i cunosc personal. Ii cunosteam pe Raneri si pe Scianna, tatal si fiul. Scianna a fost arestat in calitate de constructor pentru ca a avut niste probleme. Nu cred ca era mafiot. El era constructor. Si nu a fost arestat pentru activitati din Romania.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.