Macbeth de William Shakespeare

3x puncte

categorie: Romana

nota: 9.75

nivel: Liceu

Dupa aceasta intalnire ciudata, Ross si Angus se intalnesc cu Macbeth si ii spun ca a fost numit noul conte de Cawdor.La castelul lui Duncan, Macbeth este felicitat si este instiintat de catre rege ca va vizita castelul lui. Asteptand sa se pregateasca, Macbeth pleaca mai devreme catre castelui lui. Cand ajunge acolo, isi impartaseste gandurile cu sotia lui, careia ii spune ca are de gand sa-l omo[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Macbeth de William Shakespeare

Dupa aceasta intalnire ciudata, Ross si Angus se intalnesc cu Macbeth si ii spun ca a fost numit noul conte de Cawdor.La castelul lui Duncan, Macbeth este felicitat si este instiintat de catre rege ca va vizita castelul lui. Asteptand sa se pregateasca, Macbeth pleaca mai devreme catre castelui lui. Cand ajunge acolo, isi impartaseste gandurile cu sotia lui, careia ii spune ca are de gand sa-l omoare pe Duncan pentru a deveni rege. Lady Macbeth ii spune ca aceasta il va sustine pana la capat.

Dupa ospatul dat la sosirea lui Duncan, Lady Macbeth ii adoarme garda personala regelui, dar Macbeth are unele indoieli, dar il omoara pe Duncan.Dimineata, toata lumea afla ca vinovati sunt soldatii care il pazeau, acestia sunt ucisi de catre Macbeth. Fiullui Duncan, crezand ca este in pericol, fuge, si Macbeth este incoronat ca fiind noul rege.
Dupa incoronare, Macbeth are unele remuscari in legatura cu asasinarea lui Duncan, dar isi aduce aminte ca fiul lui Banqou trebuia sa fie rege, asa ca da ordin ca Banquo si fiul sau, Fleance, sa fie ucisi.

Ucigasii il ucid doar pe Banquo, nu si pe fiul sau care scapa.
Seara, la banchet, Macbeth vede stafia lui Banquos. In timp ce sotul ei avea o criza, Lady Macbeth ii roaga pe invitati sa ii lase singuri. In timpul noptii, Macbeth se ducee acolo unde vazuse pentru prima data stafia lui Banquos, pentru a afla mai multe, si este avertizat sa se fereasca de Macduff.

In ziua urmatoare, Macbeth afla ca Macduff a fugit in Anglia, asa ca da ordin ca familia si castelul lui sa fie distruse. Intre timp, la castel, Lady Macbeth are o criza, dar doctorul nu poate face nimic pentru a o ajuta. Langa Dunsinane, Menteith, Caithness, Angus, si Lennox decid sa se alature armatei lui Malcolm Siward si Macduff la Birnam Forest.

La castelul Dunsinane Macbeth este avertizat ca 10.000 de soldati englezi se apropie. Cum aude aceasta, cere sa i se aduca armura.La Birnam Forest, Malcolm da ordin ca fiecare soldat sa aiba o creanga pentru a-i pacali pe soldatii lui Macbeth. In timp ce Macbeth se pregateste, Lady Macbeth moare. In batalie Macbeth il omoara pe tanarul Siward, dar este ucis si el la randul lui de Macduff.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.