Ma voi ingrasa daca ma las de fumat

1x punct

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

La fel ca in cazul oricarui drog, dupa o vreme corpul devine imun si drogul nu mai inlatura complet simptomele. De indata ce stingem tigara, nicotina paraseste rapid corpul astfel ca dependentul de nicotina are o foame de drog permanenta. In cele din urma, tendinta naturala este sa fumezi tigara de la tigara. Totusi, majoritatea fumatorilor nu fac asta dintr-unul sau din ambele motive de mai jos.<[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ma voi ingrasa daca ma las de fumat

La fel ca in cazul oricarui drog, dupa o vreme corpul devine imun si drogul nu mai inlatura complet simptomele. De indata ce stingem tigara, nicotina paraseste rapid corpul astfel ca dependentul de nicotina are o foame de drog permanenta. In cele din urma, tendinta naturala este sa fumezi tigara de la tigara. Totusi, majoritatea fumatorilor nu fac asta dintr-unul sau din ambele motive de mai jos.

1. Banii - nu-si pot permite sa mareasca doza.
2. Sanatatea: ca sa ne alinam simptomele suntem nevoiti sa luam o otrava, ceea ce inseamna o reglare automata a numarului de tigari pe care le putem fuma.

Fumatorul ramane asadar cu o foame permanenta, pe care nu o poate satisface niciodata. Iata de ce multi fumatori ajung sa manance excesiv, sa bea excesiv sau chiar sa ia alte droguri ca sa-si satisfaca golul. (Majoritatea alcoolicilor sunt mari fumatori. Ma intreb daca adevarata problema nu e fumatul!)

Tendinta fireasca a fumatorului este sa inlocuiasca mancarea cu nicotina. In timpul anilor mei de cosmar, ajunsesem in stadiul in care renuntasem complet la micul dejun si la masa de pranz. Fumam nonstop toata ziua. In ultimii ani abia asteptam sa vina seara pentru ca doar atunci ma puteam opri din fumat. Si ciuguleam toata seara. Credeam ca mi-e foame, cand de fapt era vorba de simptomele lipsei de nicotina. Cu alte cuvinte, in timpul zilei inlocuiam mancarea cu nicotina, iar seara inlocuiam nicotina cu mancare. Aveam pe atunci vreo 12 kilograme mai mult ca acum si nu le puteam da jos cu nici un chip.

O data ce micul monstru iti paraseste corpul, senzatia aceea cumplita de nesiguranta dispare. Iti revine increderea in sine, impreuna cu un minunat sentiment de autorespect. Dobandesti o siguranta care-ti permite sa preiei controlul asupra vietii tale, nu numai in privinta obiceiurilor alimentare, ci in toate privintele. Este unul dintre multele avantaje importante ale eliberarii de tigara.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.