Luxatia

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

La o miscare fortata care depaseste limitele functionarii normale a articulatiei (mobilitatea ei) se produce o leziune articulara. Aceasta este entorsa. Insa nu ramane o deplasare a pozitiilor normale a suprafetelor articulare. Apar dureri, umflarea articulatiei, uneori lichid articular. Uneori sunt lezate ligamentele articulare si se produc tulburari circulatorii locale (la genunchi, glezne, dege[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Luxatia

La o miscare fortata care depaseste limitele functionarii normale a articulatiei (mobilitatea ei) se produce o leziune articulara. Aceasta este entorsa. Insa nu ramane o deplasare a pozitiilor normale a suprafetelor articulare. Apar dureri, umflarea articulatiei, uneori lichid articular. Uneori sunt lezate ligamentele articulare si se produc tulburari circulatorii locale (la genunchi, glezne, degete). Se recomanda repaus, se pun comprese reci, antiinflamatoare. Se pun compresele ude intr-o punga de nailon in congelator si se aplica din ora in ora pe leziune. Daca afectiunea este la picior, se tine acesta la un nivel mai ridicat decat restul corpului.

Comprese cu terci de radacini de brusture.Ungere cu ulei de cimbru.
Decoct de podbal (50-100 g frunze sau radacini/l) - comprese.Infuzie de rozmarin (50-660 g/l apa); salvie (100 g/l de vin - spalaturi, comprese).Ulei de sunatoare, preparat din 0,5 kg planta macerata timp de 4 zile la un litru ulei de floarea-soarelui si 1/2 1 vin alb. Apoi se fierbe 4 h la baie de apa, pana ce se evapora vinul. Se strecoara si se pastreaza in sticlute colorate, la intuneric. Se fac frectii.
Se aplica 3 straturi de frunze de varza.

Cataplasme cu frunze si flori de arnica strivite pe vanatai. Decoct cu 5-20 g flori/11 de apa - se foloseste in entorse, scrantituri, strivituri, sub forma de comprese; frectie cu esenta de arnica.Cataplasme cu flori zdrobite de banuti, paralute, lavanda. Se folosesc in entorse, contuzii.Cataplasma cu argila rece la interval de 2 h.Masarea zonelor corespondente. in caz de luxatii de ligament la brat, se maseaza piciorul. 1 "Prele" ajuta in remineralizari osoase, tendinite, dureri articulare, continand coada-calului bogata in siliciu (ajuta tesuturile osoase si conjunctive).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.