Luvru

1x punct

categorie: Geografie

nota: 9.81

nivel: Liceu

     Muzeul Luvru este un personaj cu puteri depline īn BELPHEGOR, FANTOMA DE LA LUVRU. Initial, Luvru a fost o fortareata medievala īn 1200, dupa care a devenit rezidenta regala sub domnia lui Carol al V-lea, īn 1365. Curīnd dupa aceea a fost modernizat dupa gustul renascentist de catre Francisc I īn 1546. De-a lungul secolelor a fost extins, distrus sau transformat sub domniile succesive ale lui[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Luvru

     Muzeul Luvru este un personaj cu puteri depline īn BELPHEGOR, FANTOMA DE LA LUVRU. Initial, Luvru a fost o fortareata medievala īn 1200, dupa care a devenit rezidenta regala sub domnia lui Carol al V-lea, īn 1365. Curīnd dupa aceea a fost modernizat dupa gustul renascentist de catre Francisc I īn 1546. De-a lungul secolelor a fost extins, distrus sau transformat sub domniile succesive ale lui Henric al IV-lea, Ludovic al XIII-lea, Ludovic al XIV-lea, Napoleon I si Napoleon III. Arhitectura sa este o īngemanare de stiluri care stau marturie a mai mult de 800 de ani de istorie.     Muzeul propriu-zis a fost inaugurat la sfīrsitul secolului al XVII-lea, pe timpul Revolutiei Franceze (mai exact, īn 1793). Dar ideea fusese conceputa patruzeci de ani mai devreme de catre Lafont de Saint-Etienne, care atacase caracterul privat al colectiilor regale, propunīnd ca aceste opere de arta sa fie accesibile marelui public īn Galeria Principala a muzeului.     Suprafata totala a muzeului acopera 40 de hectare pe un teren situat chiar īn inima Parisului. Punct nodal al capitalei Frantei, muzeul delimiteaza īn prezent nordul de sudul orasului. Cladirea este prima dintr-o serie de monumente care se continua cu Caruselul, Obeliscul din Place Concorde, Arcul de Triumf de pe Champs-Elysees si sfīrseste cu Arcul din La Defense.     Īn zilele noastre, Muzeul gazduieste istoria artei lumii occidentale, īncepīnd cu Evul Mediu, pīna īn secolul al XIX-lea, alaturi de civilizatii antice care au precedat si au inspirat cultura vestica.     Muzeul este īmpartit īn sapte sectiuni diferite (trei sectiuni antice: Antichitatea Orientala, Egipteana, Greaca, Etrusca si Romana) si patru sectiuni moderne: sculptura, pictura, obiecte de arta si grafica.     Īn 1981 Francois Mitterand a lansat proiectul Grand Louvre (cu initierea creatiei Piramidei lui Pei, punct central si intrare, totodata, modificīndu-se aripa Richelieu din partea nordica a muzeului si subsolul curtii Napoleon).     Spatiul util pentru exponate al muzeului a fost dublat de la 31,000 m2 īn 1984 la 55,000 m2 īn prezent, iar numarul de exponate a sarit de la 20,600 la 34,000!!     

50 milioane de vizitatori au patruns īn holurile muzeului īn ultimii 10 ani si mai mult de 5 milioane īn 1999. Acest veritabil "oras īn oras" are 1800 de angajati care ocupa 40 de posturi diferite.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.