Lupta impotriva drogurilor

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.34

nivel: Liceu

Este un fisier tip doc ce are 6 pagini.

Scopul temei: Este acela de a informa lumea asupra efetelor nocive ale drogurilor. Oamenii consuma droguri pentru ca vor sa schimbe ceva in viata lor. Vor sa se integreze intr-un anumit cerc de oameni, sa evadeze sau sa se relaxeze, sau pur si simplu sa scape de plictiseala. Unii doresc sa para mai maturi. Altii vor sa experimenteze sau sa se [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Lupta impotriva drogurilor

Este un fisier tip doc ce are 6 pagini.

Scopul temei: Este acela de a informa lumea asupra efetelor nocive ale drogurilor. Oamenii consuma droguri pentru ca vor sa schimbe ceva in viata lor. Vor sa se integreze intr-un anumit cerc de oameni, sa evadeze sau sa se relaxeze, sau pur si simplu sa scape de plictiseala. Unii doresc sa para mai maturi. Altii vor sa experimenteze sau sa se razvrateasca. Persoane care au ajuns la gesturi extreme pentru a face rost de droguri,unii furau pentru a putea cumpara droguri,altii racolau tinere sau le puneau sa se prostitueze pentru a putea primi droguri.Majoritatea cazurilor incep de la o simpla gluma si ajung sa devina dependenti.La varsta adolescentei multi tineri ajung sa se certe cu parintii si ca ,,scape" de aceasta problema sa zicem incep sa fumeze,deoarece se simt mai liberi.

Unii oameni consuma sau pentru inceput din curiozitate.Multe lucruri incep dintr-o simpla curiozitate.Am mai auzit ca sunt diverse grupuri de persoane care daca doresti sa intri in grupul lor de prieteni trebuie sa treci de niste probe prin care in acele probe intra si consumul de droguri.Aici s-ar putea incadra la presiune anturajului,trebuie foarte bine sa ai grija ce fel de prieteni vrei sa ai.Multi consuma din placere,deoarece se simt in largul lor.
Consuma droguri si cei cu probleme familiale si cei fara astfel de probleme, si cei care au bani, si cei fara posibilitati financiare, si cei cu studii, si cei fara. Drogurile nu fac diferenta intre clasa sociala sau tipul de problema.
Cauzele consumului de droguri sunt complexe. Nu tin numai de nivelul de educatie, si nici de situatia materiala. Cauzele care ii imping pe oameni spre consumul de droguri sunt multe si dintre cele mai diverse. Cei mai multi incep sa consume droguri din pura curiozitate de a cunoaste efectele pe care le au asupra lor sau din dorinta de a avea senzatii, trairi noi, vor sa atinga o anumita stare fizica si psihica de bine, de exaltare si de destindere.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.