Lupta cu HIV si pe teritoriul stomatologiei

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.98

nivel: Facultate

Un aspect la fel de important in mentinerea unei calitati acceptabile a vietii persoanelor infectate cu HIV sau care au SIDA este efectuarea unor tratamente stomatologice uzuale. Exista prejudecati si temeri legate de siguranta interventiilor la acesti pacienti, care conduc la discriminare si refuz. Pentru a inlatura aceasta stare de fapt, se urmareste o educare si o motivare permanenta a medicilo[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Lupta cu HIV si pe teritoriul stomatologiei

Un aspect la fel de important in mentinerea unei calitati acceptabile a vietii persoanelor infectate cu HIV sau care au SIDA este efectuarea unor tratamente stomatologice uzuale. Exista prejudecati si temeri legate de siguranta interventiilor la acesti pacienti, care conduc la discriminare si refuz. Pentru a inlatura aceasta stare de fapt, se urmareste o educare si o motivare permanenta a medicilor dentisti in vederea respectarii regulilor de sterilizare a instrumentarului si a folosirii echipamentului de protectie indiferent de pacient.

In plus, asociatii nonguvernamentale organizeaza si finanteaza cabinete stomatologice speciale in care pacientii HIV/SIDA beneficiaza de tratamente uzuale, efectuate cu profesionalism
Fiecare astfel de interventie trebuie insotita de antibioterapie agresiva, riscul diseminarii infectiilor fiind mult mai mare fata de omul sanatos. Apa de gura cu clorhexidina este folosita inaintea oricarui tratament dentar. Mentinerea unei igiene orale riguroase este foarte importanta, pentru ca scade riscul aparitiei complicatiilor. Se urmareste realizarea unor interventii cat mai putin agresive, dublate de efectuarea in mod regulat a testelor de laborator privind sangerarea si nivelul globulelor albe.

Astfel, in contextul general al infectiei HIV/SIDA, problemele cavitatii bucale nu par prioritare, insa ele pot scadea sau creste calitatea vietii pacientului. Acordandu-le atentia cuvenita, atat medicul dentist cat si pacientul dovedesc interes si implicare, seriozitate in managementul unei boli care marcheaza dramatic intreaga existenta, de la cele mai neinsemnate gesturi la marile decizii privind implinirea personala. Tratamentele moderne, atitudinea lumii medicale fata de aceasta afectiune urmaresc cresterea sperantei de viata si asigurarea, pe cat posibil, a unui viitor pentru persoanele cu HIV/SIDA.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.