Lumi posibile - David Lewis

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.92

nivel: Liceu

In cazul nostru, aceste conditii nu pot fi satisfacute. Nu cunosc o argumentare care sa sustina ca realismul meu cu privire la lumi posibile conduce la contradictii, in afara cazului cand ceri intrebarea sustinand ca avem de aface cu o contradictie. ( Voi considera pe scurt cateva argumente nesatisfacatoare.) Pe de alta parte, celelalte alternative pe care le cunosc, duc la contradictii. Daca ex[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Lumi posibile - David Lewis

In cazul nostru, aceste conditii nu pot fi satisfacute. Nu cunosc o argumentare care sa sustina ca realismul meu cu privire la lumi posibile conduce la contradictii, in afara cazului cand ceri intrebarea sustinand ca avem de aface cu o contradictie. ( Voi considera pe scurt cateva argumente nesatisfacatoare.) Pe de alta parte, celelalte alternative pe care le cunosc, duc la contradictii. Daca expresiile logicii modale nu exprima cuantificari ale lumior posibile, atunci ce sunt ele?

Le-am putea considera drept primitive neanalizate: dar aceasta nu este nici pe departe o teorie alternativa ci o absenta a teoretizarii.
Ar putea fi considerate drept predicate metalingvistice analizabile in termenii consistentei: "Posibil f" inseamna ca f este o expresie consistenta. Dar ce inseamna consistenta? Daca un rationament consistent inseamna unul care ar putea fi adevarat, sau unul care nu este necesar fals, atunci teoria este circulara; desigur, unele teorii ar putea masca circularitaltea intr-un mod mai elegant.

Daca o expresie consistenta este una a carei negatie nu este o teorema intr-un sisten deductiv stabilit, atunci teoria este incorecta mai degraba decat circulara: nici un neadevar matematic nu este posibil adevarat, dar pentru orice sistem deductive considerat in afara acelora ce contin teoreme false sau .......Daca o expresie consistenta este considerata adevarata prin transferarea extensiunii unui vocabular non logic, atunci teoria este incorecta: cateva atribuiri sunt imposibile, de exemplu cea care suprapune extensiunile termenilor din limba engeza "porc" si "oaie". Daca o expresie consistenta este considerate adevarata datorita unor posibile transferari ale extensiunii, atunci teoria este din nou circulara.

ca si cuantifiatori alei asa numitei "lumi posibile" care in realitate sunt un fel de entitati lingvistice respectabile:
Am putea sa numim "lumi posibile", Dar din nou teoria ar fi sau circulara sau incorecta, dupa cum explicam consistenta in termeni modali sau deductivi (sau pur si simplu model teoretic). Subliniez ca nu identific lumile posibile in nici un fel cu o entitate lingvistica corecta/respectabila; Le consider entitati onorabile in felul lor. Cand vorbesc despre veridicitatea lumilor posibile, am in vedere sensul lor literar.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.