Lumea noastra contemporana

1x punct

categorie: Romana

nota: 7.38

nivel: Liceu

Dupa cum spuneam lumea noastra de astazi este usor influentabila si cand spun asta ma refer in special la tinerii nostri care nu mai seamana cu tinerii din trecut cu care am fost obisnuiti. Acestia intra in diverse anturaje unde intra in contact cu diversi prieteni si nu se gandesc daca acestia sunt cei mai potriviti.

Acest lucru este unul negativ deoarece ei nu se gandesc la cons[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Lumea noastra contemporana

Dupa cum spuneam lumea noastra de astazi este usor influentabila si cand spun asta ma refer in special la tinerii nostri care nu mai seamana cu tinerii din trecut cu care am fost obisnuiti. Acestia intra in diverse anturaje unde intra in contact cu diversi prieteni si nu se gandesc daca acestia sunt cei mai potriviti.

Acest lucru este unul negativ deoarece ei nu se gandesc la consecintele ce vor rezulta din urma acestui anturaj. Tinerii au modelul de a copia o anumita persoana sau de a se lua dupa ceilalti. De exemplu, daca persoana X isi cumpara haine ultimul racnet si se tunde dupa ultima moda aparuta, ne dorim sa facem si noi exact acelasi lucru chiar daca ne sta sau nu bine.

Atunci cand este vorba despre despre un grup de persoane din care se presupune ca facem parte avem impresia ca trebuie sa fim la fel ca toti cei din grup(ceea ce nu este adevarat) si daca un membru al grupului face lucruri neobisnuite precum fumatul si alcoolul, suntem tentati sa facem si noi exact acelasi lucru de teama ca vor fi respinsi de membrii grupului . Unii cred ca prin acest fapt ei isi dovedesc vitejia lor dar de fapt se inseala amarnic si nu isi dau seama ca de fapt ei isi risca sanatatea lor.

Tinerii sunt la varsta in care ispita este foarte mare si ii urmareste la tot pasul iar de cele mai multe ori ajungem sa cadem in pacat. Stim cu totii ca la nastere noi am primit un suflet si acest suflet are nevoie sa fie hranit pentru a supravietui intr-o lume uneori prea moderna. Uitam mai tot timpul sa ne mai rugam si de asemenea uitam sa mai trecem pe la biserica nemaitinand legatura cu Dumnezeu, iar sufletul nostru are nevoie de ceva uman, spiritual, ceva natural, de iubire, credinta, compasiune, valori la care multi au renuntat sau pur si simplu le-au uitat.

Dumnezeu a creat oamenii din iubire si tot El ne-a ajutat sa invingem durerea. Desi uitam de Dumnezeu, ne aducem aminte de el atunci cand avem probleme. Atunci ne aducem aminte ca El exista si disperati “alergam” imediat sa-I cerem ajutorulpentru a rezolva problema. O intrebare biblica spune asa: “La ce-i foloseste unui om ca a castigat lumea intreaga, daca si-a pierdut sufletul?”.

In cazul nostru putem spune ca la ce a fost bun sa facem toate aceste lucruri care ne influenteaza, daca sufletul nostru nu mai este acelasi de dinainte? Putem spune ca incet incet tinerii isi pierd credinta si nu mai diferentiaza binele de rau ajungand astfel sa faca lucruri neobisnuite de care sunt usor influentati.

Dar nimic nu este imposibil daca iti doresti cu adevarat. Visele devin imposibile doar n clipa n care nu mai crezi n ele. In mainile noastre avem puterea de a invinge, iar in sufletul fiecaruia salasluiesc raspunsurile la toate intrebarile ce ne framanta.

Ne putem indrepta pacatele atunci cand ne dam seama ca am facut ceea ce nu trebuia si ne aducem aminte ca mai exista Dumnezeu. Daca iti doresti sa te schimbi El te va ajuta sa ajungi pe calea cea buna iertandu-ti pacatele comise.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.